Gemeente Leeuwarderadeel


Officiële overdracht St. Vitustoren

22-04-2010 10:00

Mei 2010 is het de bedoeling dat na een grondige restauratie de Sint Vitustoren door de gemeente Leeuwarderadeel officieel in eigendom wordt overgedragen aan de Stichting Monumentenzorg Leeuwarderadeel (SML).

Om de overdracht een feestelijk tintje te geven, wil de SML een speciaal soort recital organiseren. Omdat één der klokken hersteld moest worden, zullen de klokken, na lange tijd van stilte, bij deze gelegenheid weer volledig hun werk kunnen doen.

Gedachtig aan een muzikaal festijn in het centrum van de Italiaanse stad Urbino, waar op het Piazza Duca Federica een popband zijn kwaliteit ten gehore bracht, plots van slag leek te geraken vanwege het imponerende, bronzen klokgelui van de vele kerken tijdens het vesper en zich evenwel allengs improviserend wist aan te passen, heeft SML iets soortgelijks voor ogen.

De plaats van handeling is uiteraard nabij de Sint Vituskerk. Ten tijde van dit evenement zal hiertoe de ten zuiden van de Sint Vituskerk gelegen Piter Jellessingel tussen de Langebuorren en de Kakewei met dranghekken moeten zijn afgesloten.


---