Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 22 april

Alkmaar, 22-04-2010 o 14.00 uur

Tweede verdachte aangehouden voor woningoverval Klaverwoud

Zwaag, woensdag 21 april

Woensdagmiddag werd een 19-jarige man uit Zwaag aangehouden in een woning in Wervershoof. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning aan het Klaverwoud op donderdag 29 oktober 2009.

Op deze avond werd er rond 18.45 uur aangebeld bij de woning. Een man vraagt aan de bewoonster of hij even mag bellen omdat hij autopech had. De bewoonster haalt haar man en op het moment dat deze aan de deur komt trekt de man een vuurwapen en dringt de woning binnen. Hij wordt direct gevolgd door twee andere mannen. In de woning vindt een worsteling plaats waarbij de bewoners mishandeld worden. Uiteindelijk worden zij vastgebonden. De woning wordt door de drie daders doorzocht. Zij gaan er met het geld vandoor.

De politie kwam de 19-jarige man na onderzoek op het spoor. Hij bleek te zijn ondergedoken op een adres in Wervershoof. In deze zaak werd eerder dit jaar al een verdachte aangehouden. De politie verwacht binnenkort meerdere mensen aan te kunnen houden voor deze overval.

Overvallenteam

Politie Noord-Holland Noord startte begin februari een overvallenteam om de stijging van het aantal overvallen binnen de regio tegen te gaan. Door dit team zijn tot nu toe 28 verdachten aangehouden. Heeft u informatie voor het overvallenteam? Neemt u dan contact met 0900-8844 (lokaal tarief) of bel Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zeventig bekeuringen bij grote verkeerscontrole

Castricum, woensdag 21 april

Zeventig bestuurders kregen een bekeuring tijden een grote verkeerscontrole op de Puikman in Castricum. Een veertigtal medewerkers van de politie, de belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland hielde daar van 15.00 tot 21.30 een verkeerscontrole waar met name gecontroleerd werd op het gebruik van alcohol en op de rijtechnische staat van de voertuigen. Verkeer werd vanaf de Beverwijkerstraatweg naar de plaats van de controle gebracht.

In totaal moest 232 bestuurders een blaastest afleggen. Geen van hen bleek echter teveel gedronken te hebben. Ook werden er 55 bromfietsen gecontroleerd. Elf hiervan bleken opgevoerd te zijn. Verder werd er geschreven voor het ontbreken van goede verlichting en diverse technische gebreken.

Bromfietscontrole

Hoorn, woensdag 21 april

Op woensdagmorgen werden 36 bromfietsers gecontroleerd op de Blokmergouw in Hoorn. De controle, waarbij 15 bekeuringen werden uitgeschreven, vond plaats tussen 07.30 en 12.00 uur. In totaal bleken 7 bromfietsen opgevoerd te zijn. Drie zelfs zover, dat het kentekenbewijs werd ingevorderd. Een bromfiets werd voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau omdat vermoedelijk een snelheidsbegrenzer was ingebouwd waardoor controle onmogelijk werd. Verder werd ook geschreven voor het ontbreken van goed werkende verlichting.

Snelheidscontrole

Hoorn, woensdag 21 april

Op woensdagmiddag hield de politie tussen 13.30 en 14.30 uur een snelheidscontrole op de IJsselweg in Hoorn. In totaal reden tien bestuurders harder dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur. De controle werd uitgevoerd op een selectie van het verkeersaanbod met een uit de hand te bedienen laserapparaat. Overtreders werden direct op hun verkeersgedrag aangesproken.

Zakkenrolster aangehouden

Almaar, woensdag 21 april

Op woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur werd een 20-jarige Bulgaarse aangehouden wegens zakkenrollen. De vrouw was aangehouden door personeel en een klant van een kledingzaak op de Laat in Alkmaar.

In de winkel was een 92-jarige Alkmaarse vrouw kleding aan het passen. Toen zij haar eigen jas aan wilde doen, was de verdachte zo behulpzaam op haar jas voor haar op te houden. Tegelijkertijd roofde zij echter de portemonnee van het slachtoffer uit een van de jaszakken. Direct daarna probeerde de verdachte er vandoor te gaan. De oude dame had echter direct in de gaten dat er iets mis was en begon te schreeuwen. Het winkelpersoneel reageerde heel alert en hield de vrouw aan. Ondank dat de verdachte zich heel agressief gedroeg, wisten zij haar vast te houden tot de politie haar over kon nemen. Het slachtoffer heeft haar portemonnee weer terug gekregen.

Luchtdrukwapens

Wieringermeer, woensdag 21 april

Op woensdagavond werden een 21-jarige man uit Bovenkarspel en een 24-jarige man uit Enkhuizen aangehouden op de Noorderdijkweg in de Wieringermeer in verband met het bezit van vuurwapens. Aan het einde van de middag was een melding bij de politie binnengekomen dat de twee mannen met geweren aan het schieten waren in het Robbenoordbos. De politie ging ter plaatse en Zag de mannen in een personenauto rijden. Omdat niet bekend was om wat voor personen en/of vuurwapens het ging, werden de mannen zeer omzichtig aangehouden, waarbij zij door de politiemensen onder schot werden gehouden. Uiteindelijk bleek het te gaan om twee luchtdrukgeweren.

De mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De wapens werden in beslag genomen.

Inbreker aangehouden

Hoorn, woensdag 21 april

Op woensdagmiddag omstreeks 13.40 uur zag een getuige een man op het balkon van een woning aan de Johannes Poststraat in Hoorn. Bij het zien van de getuige ging de man er vandoor over de schutting van de achtertuin. De getuige belde direct de politie die op basis van het opgegeven signalement de man even later in de omgeving aan kon houden. Het ging om een 22-jarige Alkmaarder die bij de politie bekend staat als drugsgebruiker en inbreker. De man werd aangehouden. Hij bleek diverse soorten drugs bij zich te hebben. Onderzoek wees uit dat het bij de inbraak bij een poging was gebleven.

Schuurbrand

Midwoud, donderdag 22 april

Op donderdagmorgen omstreeks 08.25 uur bleek een schuur in brand te staan van dierenopvang de Bonte Piet aan de Broerdijk in Medemblik. De schade bleef beperkt doordat de melder van de brand zelf begon met blussen. De brandweer name het bluswerk over en kon vrij snel het sein brand meester geven. De brand is mogelijk ontstaan door kortsluiting in een warmtelamp. Er vielen geen slachtoffers onder de in de schuur aanwezige dieren (honden).

Overleden drenkeling

Bovenkarspel, donderdag 22 april

Op donderdagmorgen werd in een sloot naast de Prins Willem Alexanderlaan in Bovenkarspel het levenloze lichaam gevonden van een man. Gealarmeerd ambulancepersoneel constateerde dat de man was overleden. De vermoedelijke doodsoorzaak is verdrinking. Het slachtoffer is een 40-jarige Pool, woonachtig in Bovenkarspel. Er lijkt geen sprake te zijn van een misdrijf. Mogelijk is de man in de sloot gevallen.