Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk aan den IJssel - Scooters aangepakt na klachten buurtbewoners

Nieuwerkerk aan den IJssel, 22-04-2010 o Na aanleiding van een groot aantal klachten van buurtbewoners uit de wijken Zevenkamp, Ommoord en Nesselande in Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam heeft Politie Hollands Midden in samenwerking met Politie Rotterdam-Rijnmond en Groenservice Zuid-Holland bromfietsers gecontroleerd op woensdag 21 april.

In Zevenhuizen werd aan de Strandweg nabij het strandpaviljoen de Strandgaper tussen 14.30 uur en 16.16 uur. In totaal werden zeventien scooters gecontroleerd op de rollerbank. Zeven daarvan overschreden de maximale constructiesnelheid en kregen hiervoor een bekeuring.

Aan de Iersestraat in Nieuwerkerk aan den IJssel werd tussen 16.30 uur en 18.00 uur gecontroleerd. 33 scooters werden gecontroleerd en 25 bestuurders kregen een bekeuring. Twaalf bestuurders kregen een bekeuring omdat op de rollerbank de constructiesnelheid werd overschreden. Eén kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Eén bestuurder, een 17-jarige Rotterdammer, had te veel gedronken en blies uiteindelijk 450 ug/l. Daarbij droeg hij ook geen helm. Hij was een beginnend bestuurder en daarom werd zijn rijbewijs ingenomen. In totaal droegen zes personen geen helm en kregen hiervoor een bekeuring. Andere boetes werden uitgeschreven voor geen goed werkende reminrichting, het niet verzekerd zijn, door rood licht rijden, over het fietspad rijden en het niet bij zich dragen van het kentekenbewijs.

Op het Zuideinde in Zevenhuizen werd tussen 19.00 uur en 20.00 uur gecontroleerd. Zes scooters werden op de rollerbank gecontroleerd en twintig automobilisten deden een blaastest. Er waren geen overtredingen.

Controles in Rotterdam Op het Buitenlustpad in Rotterdam werden negen scooters gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een bekeuring. Op de Ommoordseweg in Rotterdam kregen 21 van de 27 gecontroleerde scooterrijders een boete. De controle staat ook op de website van Politie Rotterdam Rijnmond.