Gemeente Boarnsterhim


Boarnsterhim Burgernetgemeente

Burgernet van start in Boarnsterhim
Op 22 april 2010 start Burgernet in tien Friese gemeenten, waaronder Boarnsterhim.
Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven uit de gemeenten. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op.
De deelnemers aan Burgernet krijgen dan een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kan iedereen direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over het resultaat van de actie.

Aanmelden voor Burgernet
In de week van 26 april tot 30 april 2010 ontvangen alle huishoudens in de gemeente Boarnsterhim bij Op âe Hichte een brief met deelnameformulier. Wilt u ook deelnemen aan Burgernet, dan kunt u zich aanmelden via www.burgernet.nl of de antwoordstrook van het deelnameformulier opsturen naar Burgernet. Uw aanmelding wordt dan verwerkt en u ontvangt dan vervolgens een bevestiging van uw aanmelding.
Burgernet start in de gemeenten Sneek, Boarnsterhim, Tytsjerksteradiel, Wymbritseradiel, Littenseradiel, Lemsterland, Het Bildt, Leeuwarderadeel, Ferwerderadiel en Ameland.

Zo kan iedereen bijdragen aan een veilige(r) woon- en leefomgeving!