Gemeente Son en Breugel


uitgebracht

Eerste Seniorengids 2010 uitgebracht

Son en Breugel, 22 april 2010

Van doktershulp buiten kantooruren tot de hoogte van de AOW. Van buitenlandse reizen tot energielabels. Van WOZ-beschikking tot testamentair erfrecht. Het zijn slechts enkele onderwerpen die in de eerste Seniorengids van Son en Breugel worden aangesneden.

Vandaag ontvangt de oudste inwoner van Son en Breugel, mevouw Swaan (103) in woonzorgcentrum De Vloed het eerste exemplaar van de Seniorengids 2010. Zij ontvangt de gids uit handen van de initiatiefnemer uit de seniorenraad, de heer Westhoff.

Onder senioren blijkt een grote behoefte te bestaan aan gebundelde informatie die voor senioren van belang is. Omdat veel apart en digitaal wordt aangeboden, hebben veel senioren onvoldoende overzicht over het totaal aan informatie die voor hen van belang kan zijn.

De Seniorenraad, welzijnsorganisatie de LEV-groep en de gemeente Son en Breugel hebben de handen ineens geslagen, stellen de Seniorengids samen en geven deze gezamenlijk uit. De 89 pagina's tellende Seniorengids steekt in op seniorenvragen over een 11-tal thema's zoals consumentenzaken, famile en gezin, woon- en leefomgeving en verkeer. De gekozen voor een vraag-antwoordvorm maakt het boekje toegankelijk en praktisch.

Na de overhandiging van het eerste exemplaar aan mevrouw Swaan, wordt de gids gratis verspreid bij alle adressen waar één of meer personen wonen van 65 jaar of ouder.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491

Home / Openingstijden / Bereikbaarheid / Contact