Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding voor overval cafetaria en Mac Donalds

Nijmegen, 22-04-2010 o In het onderzoek naar de overval op een cafetaria op de kruising Nieuwe Nonnendaalseweg met de Koninginnelaan op 20 januari van dit jaar heeft de politie een aanhouding verricht. Het gaat om een 20-jarige man uit Druten. Tevens wordt de man verdacht van een overval op de Mac Donalds aan de Wijchenseweg een paar dagen daarna. De politie sluit meer aanhoudingen voor deze overvallen niet uit.

Op woensdagavond 20 januari overvielen twee jonge mannen het cafetaria. Nadat ze een greep in de kassa hadden gedaan gingen ze ervandoor. Een paar dagen later, op zondagavond 24 januari, vond de overval op de Mac Donalds plaats. Ook daarbij gingen de overvallers er met een geldbedrag vandoor.

Na beide overvallen startte het overvallenteam van de politie met een uitgebreid onderzoek. Gedurende het onderzoek kwamen er aanwijzingen naar voren dat de overvallen vermoedelijk verband hielden met elkaar. Verder onderzoek resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de 20-jarige Drutenaar eind maart. In de woning van de 20-jarige is huiszoeking verricht. Daarbij werden goederen die mogelijk in verband gebracht kunnen worden met de overvallen in beslaggenomen.

Inbraak

In het onderzoek kwam ook naar voren dat de 20-jarige vermoedelijk ook betrokken is bij een woninginbraak in een pand aan de Distelakkerstraat in Beuningen begin februari van dit jaar. In dat onderzoek werden de afgelopen maand nog vier verdachten aangehouden, waarvan de laatste op 20 april. Het gaat om drie mannen van 19 jaar uit Alphen en 20 jaar uit Beuningen en Arnhem en een 19-jarige vrouw uit Nijmegen.

De raadkamer van de rechtbank heeft de 20-jarige de gevangenhouding bevolen voor 90 dagen. De andere vier verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie heeft het onderzoek naar de inbraak afgerond. Het dossier wordt verzonden naar het Openbaar Ministerie. Het rechercheonderzoek naar beide overvallen wordt voortgezet. De politie sluit meer aanhoudingen daarin niet uit.

Zie ook eerdere berichtgeving:

Getuigen gezocht van overval snackbar

Mc Donalds overvallen

(10)

Laatst gewijzigd 22-04-2010 15:12 | © Regio Gelderland-Zuid |