Nieuwe dimensie in onderwijs beloond met Broos van Erp Prijs

22/04/2010 15:27

Preach

Serious Toys wint Broos van Erp Prijs

Nieuwe dimensie in onderwijs beloond met prestigieuze prijs

Den Bosch, 22 april 2010

Serious Toys, ontwikkelaar van interactieve, elektronische leermiddelen die gebruikmaken van tastbare speel- en oefenobjecten, heeft de Broos van Erp Prijs 2010 gewonnen. De prijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge bedrijven die een innovatief product op het gebied van nieuwe media hebben geĂŻntroduceerd. Sinds 1998 wordt deze prijs uitgereikt door het Ministerie van Economische Zaken. Serious Toys - www.serioustoys.nl - zal het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is, besteden aan een marketingcampagne gericht op de scholenmarkt. Onderdeel van deze marketingcampagne is de lancering van de TikTegel, het eerste Serious Toys product, op 2 juni aanstaande.

Willem Fontijn, medeoprichter van Serious Toys: "We zijn erg blij met de prijs. Het is een erkenning van onze visie en een beloning voor het harde werken. We kregen al veel reacties op de nominatie voor de Broos van Erp Prijs, dus dat is een signaal dat de prijs enorm leeft. Nu even genieten en vervolgens weer hard aan de slag voor de lancering van de TikTegel, ons eerste product. Door het winnen van de prijs krijgt de lancering op 2 juni natuurlijk een extra feestelijk tintje''

Uit het Juryrapport

"Serious Toys beschikt over de zogenaamde 'zachte factor': de innovatie is niet alleen een technologische innovatie, maar wordt daarnaast ook ingezet in het leren van het kind.

Deze grote zachte factor, een helder geformuleerde businesscase, een duidelijk terugverdienmodel en het hoge kwaliteitsniveau van het product wat betreft innovatie heeft de hoofdjury doen besluiten Serious Toys op 21 april tijdens de Nationale ICT Awards als winnaar van de Broos van Erp Prijs 2010 te benoemen."

TikTegel

De TikTegel is het eerste product van Serious Toys. Het is een interactief leermiddel in de vorm van een digitaal speelbord en is beschikbaar voor het basisonderwijs. De TikTegel laat kinderen zelfstandig werken en stemt het tempo en niveau af op de individuele leerling. De resultaten van elke leerling kunnen automatisch worden opgeslagen en zijn dan gemakkelijk te raadplegen door de leerkracht. De TikTegel wordt geleverd met verschillende leersets gericht op cognitieve vaardigheden, taal, rekenen, ruimtelijk inzicht en sociale vaardigheden. De leersets worden ontwikkeld door toonaangevende educatieve uitgeverijen en bestaan uit speelstukken en software die samen met het bord het oefenmateriaal vormen.

Over Serious Toys

Serious Toys ontwikkelt interactieve, elektronische leermiddelen die gebruikmaken van tastbare speel- en oefenobjecten. Bij de ontwikkeling van de leermiddelen staat een unieke combinatie van persoonlijke ontwikkeling en plezier centraal. Serious Toys werkt hierbij samen met toonaangevende educatieve uitgevers als Educo en ThiemeMeulenhoff. Ook uitgeverij Zwijsen onderzoekt de mogelijkheid om content te ontwikkelen voor de TikTegel. Verkoop en levering zal plaatsvinden via de bekende schoolleveranciers. Serious Toys is op 10 oktober 2008 als spin off van Philips Research opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Den Bosch. Bij Serious Toys werken 10 medewerkers. Kijk voor meer in formatie op www.serioustoys.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.serioustoys.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,