Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 22-04-2010

Jongen (17) opgepakt in verband met steekincident Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige jongen uit Waalwijk gearresteerd. Hij wordt verdacht van een steekincident in de nacht van vrijdag 9 april op 10 april in de Stationsstraat in Waalwijk. Een 41-jarige inwoner van Waalwijk raakte daarbij gewond aan hals en rug. De vermoedelijke aanleiding was een verkeersruzie.

Het geweld vond plaats rond 01.15 uur voor een horecagelegenheid aan de Stationsstraat tussen verdachte en slachtoffer. De problemen begonnen toen de 17-jarige jongen het 41-jarige slachtoffer bijna omver fietste. Er volgde een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij. Daarbij werd het slachtoffer meerdere keren gestoken. Diverse
getuigenverklaringen en aanvullende rechercheonderzoek leidden in de richting van de 17-jarige Waalwijk. De verdachte in verzekering gesteld; hij wordt vrijdag voor de rechter-commissaris in Breda geleid. Het slachtoffer is deze week uit het ziekenhuis ontslagen.

Felle brand legt bedrijfspand in Dongen in as

DONGEN: Een felle brand heeft donderdagmorgen rond 00.00 uur een bedrijfspand aan De Leest in de as gelegd. Het pand, waar een
autoschadeherstelbedrijf was gevestigd, moet als verloren worden beschouwd. Er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen; de brandweer, die met diverse voertuigen was uitgerukt, kon kort voor 01.00 uur het sein brand meester geven. Over de oorzaak van de brand valt nog niets te zeggen.

Politie controleert verkeer in Kaatsheuvel en Loon op Zand

KAATSHEUVEL/LOON OP ZAND: De politie heeft woensdag een grote
verkeerscontrole gehouden. Op vijf locaties in Kaatsheuvel (Europalaan, Berndijksestraat en Midden-Brabantweg) en Loon op Zand (Kerkstraat en Kloosterstraat) werden tussen 13.00 en 21.00 uur in totaal 72
bekeuringen uitgeschreven. In veel gevallen was dat wegens een te hoge snelheid, niet handsfree bellen en het niet dragen van de autogordel.

Dronken automobilist van de weg gehaald in Dorst

DORST: De politie heeft donderdagmorgen rond 02.45 uur een 36-jarige automobilist aangehouden wegens dronken rijden. De man was op de Bavelstraat betrokken bij een materieel ongeval en moest vervolgens blazen. Daaruit kwam een score van 540 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man, die ternauwernood zijn rijbewijs mocht behouden, kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-04-2010 15:34 | © Regio Midden en West Brabant |