Gemeente Wunseradiel


Wûnseradiel beweegt

wunseradiel beweegt Op donderdag 22 april organiseerde de gemeente Wûnseradiel een startactie voor het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). Deze dag onthulde wethouder Sinnema samen met Peter Nauta en de schooljeugd een oranje naambord met `30 minuten beweegt' op de noordelijke toegangsweg naar Schettens.

De gemeenten Wûnseradiel en Bolsward geven gezamenlijk uitvoering aan het NASB. Onderdeel van NASB is de campagne '30 minuten bewegen', elke dag. Hiermee willen we onze inwoners bewust maken van een actieve leefstijl.

Om te laten zien dat de gemeente Wûnseradiel een actieve leefstijl onder de inwoners belangrijk vindt, werd er die dag een oranje naambord met '30 minuten beweegt' onthuld.

Wethouder Wigle Sinnema heeft actief meegedaan aan de skeelerles in Schettens. Gezamenlijk met de kinderen werd er vervolgens geskeelerd naar de locatie waar het bord werd onthuld.

Wethouder Sinnema en Peter Nauta plus de schooljeugd uit Schettens Skeeleren

Peter Nauta geeft in de periode april tot juni 2010 skeelerlessen op de basisscholen in Wûnseradiel en Bolsward aan de groepen 5 en 6. Elke groep krijgt 4 lessen en zij leren de basisvaardigheden van het skeeleren. De skeeleractiviteit is onderdeel van het project NASB.