Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Achterhoek 22 april 2010

|     |Terborg- aangehouden voor lopen over spoor                |

De politie heeft op donderdag 21 april een 17-jarige jongen aangehouden op het station in Terborg omdat hij over het spoor liep. Ook beledigde hij de agenten die hem hiervoor staande hielden.


Agenten hielden de jongen staande op het station in Terborg, omdat hij over het spoor rende. Toen de agenten de jongen vervolgens om zijn ID vroegen, weigerde hij eerst om deze af te geven en begon hij de agenten te beledigen. De jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is en het opmaken van een proces-verbaal is hij heengezonden.

|     |Vorden - brand op zandstortplaats                         |

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand die op woensdag 21 april woedde op de zandstortplaats aan de Hamelandweg in Vorden.


De hulpdiensten kregen omstreeks 13.30 uur melding van de brand. De uitgerukte brandweer had het vuur snel onder controle. De politie vermoedt brandstichting en stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

|     |Ruurlo- man gewond bij eenzijdig verkeersongeval          |

Op woensdag 21 april is een 55-jarige man uit Ruurlo gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Goudvinkendijk in Ruurlo. De man is met zijn vrachtwagen door onbekende oorzaak op de kop in de sloot beland.


De hulpdiensten kregen omstreeks 18.25 uur melding van het verkeersongeval. Het slachtoffer reed met zijn vrachtwagen over de Goudvinkendijk in Ruurlo en is door nog onbekende oorzaak van de weg afgeraakt en op de kop in de sloot beland. De man raakte bekneld in de cabine en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt het ongeval.

|     |Aalten - zwaar gewond na aanrijding                       |

De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval op de Varsseveldsestraatweg in Aalten waarbij op woensdagavond 21 april een 26-jarige man uit Aalten zwaar gewond raakte. Hij is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.


De hulpdiensten kregen omstreeks 20.20 uur melding van de aanrijding. Een 65-jarige automobilist uit Aalten reed met zijn auto over de Varsseveldsestraatweg in Aalten, de man wilde op een gegeven moment linksaf slaan. Onderzocht wordt of deze manoeuvre al werd uitgevoerd, maar er ontstond een frontale aanrijding met de tegemoetkomende 26-jarige motorrijder. Het slachtoffer werd van zijn motor gelanceerd en kwam in de sloot terecht. De betrokken automobilist en een nog onbekende getuige hebben de motorrijder uit de sloot gehaald en eerste hulp verleend in afwachting van de komst van de ambulance.


Voor de hulpverlening werd een traumahelikopter ingezet. De arts van de traumahelikopter is in de ambulance meegegaan voor het vervoer van het slachtoffer naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt het ongeval. Ook vraagt de politie mensen die getuige waren van het ongeval contact op te nemen via 0900-8844. Ook zoekt zij contact met de onbekende hulpverlener.

|     |Doetinchem- inbraak in woning                             |

Op woensdag 21 april is er ingebroken in een woning aan de Holtmate in Doetinchem. Er zijn onder meer een dames- en herenfiets buitgemaakt.


De politie kreeg omstreeks 17.00 uur melding van de inbraak. Men is de woning binnengekomen door een deur te forceren. Er zijn onder meer een donkerrode damesfiets en een bruin metallic herenfiets, beide van het merk Kogo Miyata, meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Doetinchem - poging straatroof                            |

Op woensdagavond 21 april is een 54-jarige man het slachtoffer geworden van een poging tot straatroof op de Appelbloesem in Doetinchem. De man werd door een drietal jongens bedreigd met een steekwapen.


De Doetinchemmer had omstreeks 21.55 uur geld gepind bij een pinautomaat in winkelcentrum de Bongerd. Samen met zijn hond liep hij terug naar huis, toen hij op de Appelbloesem tegengehouden werd door drie jongens. Eén van deze jongens had een steekwapen bij zich en bedreigde de man hiermee en vroeg om zijn geld. Toen het allemaal te lang duurde, zijn de jongens ervan doorgegaan richting de Fruitweg.


Het signalement van de jongen met steekwapen luidt als volgt: blanke jongen rond de 20 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.75 meter lang, tenger postuur en een lang gezicht. Hij droeg een donkere jas tot op de heupen en had een zwarte sjaal om.
De andere twee daders waren ook blanke jongens rond de 20 jaar oud, tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en droegen donkere kleding. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van het voorval. Men kan contact op nemen met de politie via 0900-8844.

|     |Winterswijk - getuigenoproep aanrijding                   |

Op zondag 18 april vond er een aanrijding plaats op de Berberislaan in Winterswijk tussen een 10-jarige fietsster en een automobilist. De politie is op zoek de bestuurder van een oranje bestelbusje en getuigen van de aanrijding.


Het Winterswijkse meisje fietste omstreeks 18.45 uur op de Berberislaan in Winterswijk en zag op de linkerweghelft een oranje bestelbusje stilstaan. Toen zij het busje passeerde, trok dit op en raakte hierbij het stuur van het meisje. Hierdoor kwam zij ten val en raakte ze lichtgewond. De bestuurder van het bestelbusje is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Mogelijk heeft de bestuurder de aanrijding niet opgemerkt. De politie is op zoek naar getuigen en naar de bestuurder van het bestelbusje en vraagt hen contact op te nemen via 0900-8844.