Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 22-04-2010

Dronken automobilist opnieuw van de weg gehaald

OUD GASTEL - De politie heeft gisteravond op de Roosendaalsebaan een 62-jarige automobilist uit Steenbergen van de weg gehaald.
Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder rijden over de Appelaarse Dijk. Zijn rijstijl viel op. De auto slingerde over de weg en wisselde voortdurend van snelheid. Het lukte de politie de man op de Roosendaalsebaan te laten stoppen. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man rook naar de alcohol, sprak met dubbele tong en was onvast ter been. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 605 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man was al eerder ingevorderd voor hetzelfde misdrijf. De auto waarin hij reed is in beslag genomen.

Drietal opgepakt na burenconflict

OUDENBOSCH - De politie heeft gisteravond, rond de klok van 20.30 uur in de Strijmondlaan twee mannen van 38 en 40 jaar en een 33-jarige vrouw, allen afkomstig uit Roosendaal aangehouden. Aanleiding daartoe was een uit de hand gelopen burenconflict.

De politie kreeg rond 18.20 uur de melding van een burenruzie in de Strijmondlaan. Agenten zagen bij het ter plaatse komen dat twee mannen, waaronder de 38-jarige, ruzie met elkaar hadden. Daarbij werd door één van hen gebruik gemaakt van een zwaard en ijzeren staaf. De politie besloot, gezien de dreiging het vuurwapen ter hand te nemen waarop de wapens weggegooid werden. De 38-jarige richtte zich tot de politie en werd aangehouden. Pepperspray werd daarbij ingezet. Tijdens de aanhouding ontstond er in de straat een oploop van buurtbewoners. Uit ontvangen informatie bleek dat naast de 38-jarige, twee andere buurtgenoten, de 33-jarige vrouw en 40-jarige man tijdens een
burenconflict ruiten van een woning in de Strijmondlaan hadden ingegooid. Na de vernieling ontstond een vechtpartij tussen de twee mannen op straat. De politie is op zoek naar de tweede man.

Politie pakt vrouw op na aantreffen heidebrand

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gistermiddag op de Heideweg een 36-jarige vrouw uit Bergen op zoom aangehouden. Ze wordt verdacht van brandstichting in het bosgebied. Ze is op het bureau in het belang van het onderzoek ingesloten

Agenten surveilleerden gistermiddag in burger in het bosgebied aan de Heideweg. Aanleiding daartoe waren enkele branden die eerder in het bosgebied plaats gevonden hadden. Tijdens de surveillance troffen ze de 36-jarige vrouw die zich verdacht gedroeg. Ze volgden haar op afstand en zagen korte tijd later een beginnende brand ontstaan in het bosgebied. De brandweer werd geïnformeerd en de vrouw gecontroleerd. Haar gedrag gaf aanleiding haar als verdachte te zien waarop ze gearresteerd werd. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldief loopt tegen de lamp

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag in een supermarkt aan de Beethovenlaan een 43-jarige man uit Engeland aangehouden voor
winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat hij diverse goederen in zijn tas stopte waarop hij de winkel verliet, zonder deze ter betaling bij de kassa aan te bieden. Buiten de zaak spraken de medewerkers hem aan en informeerden de politie. Agenten troffen in zijn tas flessen wijn en blikjes bier aan. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 22-04-2010 15:58 | © Regio Midden en West Brabant |