Project Gemeente Westland


Verkeerslessen voor peuters en kleuters in Haaglanden

Publicatiedatum: 22-04-2010

Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden en Bram Meijer, wethouder Westland hebben het officiële startsein gegeven voor de proef `Leer in het Verkeer'. Zij deden dit samen met kinderen van de Bernadetteschool en kinderdagverblijf BimBam uit Naaldwijk. "Het is heel belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk leren om veilig aan het verkeer deel te nemen. De aansprekende illustraties van Dick Bruna op straat en in de klas dragen daar absoluut aan bij", aldus Smit.

Leer in het Verkeer
`Leer in het Verkeer' is een verkeerseducatieprogramma voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar en is ontwikkeld in opdracht van het Stadsgewest Haaglanden. Door middel van lesmaterialen met de herkenbare illustraties van Dick Bruna leren kinderen spelenderwijs -op school en onderweg- wat ze moeten doen om zo veilig mogelijk deel te nemen aan het verkeer. Zo komen de kinderen onderweg naar school verkeersborden tegen met een herkenbare illustratie en versje over hoe je moet oversteken, dat samen met de ouders wordt opgezegd. Hiermee worden ook de ouders direct betrokken bij de verkeerslessen van hun kinderen.

Proef
De proef `Leer in het Verkeer' wordt gehouden in de maanden april en mei. Naast de Bernadetteschool en kinderdagverblijf BimBam in Naaldwijk doen ook enkele scholen in Delft hieraan mee. Na evaluatie besluit het Stadsgewest Haaglanden of de inzet van het lespakket een vervolg krijgt in de regio Haaglanden.

Peter Smit en Bram Meijer steken samen met de kinderen veilig over.