Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Apeldoorn 22 april 2010

|     |Apeldoorn - tiener aangehouden voor besturen van auto     |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 22 april een 15-jarige jongen uit de gemeente Woerden aangehouden. Hij werd al rijdend in een personenauto aangetroffen op de snelweg A1.


De politie zag omstreeks middernacht een auto rijden op de snelweg A1 richting Amersfoort ter hoogte van Apeldoorn. De auto viel op doordat hij continu links bleef rijden, met een snelheid van tussen de 90 en 100 km per uur. Ook voerde de bestuurder alleen de parkeerverlichting van de auto. In eerste instantie reageerde de automobilist niet op de optische signalen van de politieauto, maar na kort de sirene te hebben aangezet ging de bestuurder naar rechts en volgde de politieauto naar een afrit. De bestuurder bleek een 15-jarige jongen. Hij verklaarde zonder toestemming de auto te hebben meegenomen. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn vader is ingelicht en de jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel. Mogelijk volgt nog een aangifte van joyriding van de eigenaar van de auto.

|     |Apeldoorn - rijden onder invloed                          |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 22 april een 30-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist omstreeks 04:00 uur staande op de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn voor een controle. Controle van het voertuig wees uit dat de voorbanden van de auto niet het juiste profiel meer hadden. Ook kon de man geen geldig legitimatiebewijs tonen. Een blaastest wees tenslotte uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de Apeldoorner 0,5 promille. Met een boete voor zowel het rijden onder invloed van alcohol, als de gladde banden als het niet tonen van een legitimatiebewijs, is de man later weer heengezonden.

|     |Apeldoorn - diefstal drie nieuwe fietsen uit schuur       |

In de nacht van woensdag op donderdag 22 april werd er ingebroken in een schuur bij een woning aan de Oude Beekbergerweg in Apeldoorn. Er werden een drietal nieuwe fietsen gestolen.


De inbraak werd 's ochtends vroeg door de bewoner ontdekt. Een deur werd geforceerd om de schuur binnen te komen. De fietsen betreffen een elektrische fiets van het merk Giant en twee damesfietsen van het merk Gazelle en Giant. Alle fietsen zijn grijs van kleur. De politie heeft de diefstal in onderzoek. De fietsen staan inmiddels als gestolen gesignaleerd.

|     |Apeldoorn - diefstal navigatiesystemen                    |

Bij minstens twee auto's in de wijk de Parken in Apeldoorn is in de nacht van dinsdag op woensdag 21 april ingebroken. Uit beide auto's werd het ingebouwde navigatiesysteem weggenomen.


De inbraken werden de volgende ochtend door de eigenaren ontdekt en gemeld. Beide stonden geparkeerd aan de Friezenlaan. Bij één inbraak is een ruit geforceerd, bij de ander is niet duidelijk hoe men in de auto gekomen is. Mogelijk is er sprake van nog één of meer gedupeerden. Als dat zo is roept de politie hen op om zich bij de politie te melden. Dat kan via 0900-8844.