Gemeente Tilburg

Persbericht
22 april 2010

Persberichten Tilburg Veilig

Fietscontroles middelbare scholen Politie en gemeente hebben op vier middelbare scholen in Tilburg deze week controles gehouden op gestolen fietsen. Er zijn ruim 250 fietsen gecontroleerd waarbij zes gestolen fietsen zijn aangetroffen. Bij twee fietsen was het framenummer opzettelijk verwijderd. Alle fietsen zijn in beslag genomen.

Fietsendiefstal op zijn retour

Na een stijging van het aantal fietsendiefstallen begin 2009 is inmiddels een gestage daling ingezet. In het eerste kwartaal van 2009 werd maar liefst 941 keer aangifte gedaan. In het eerste kwartaal van 2010 werd er 321 keer aangifte gedaan. Een daling van ruim 65%. De strijd is nog niet gewonnen, maar het aantal gepakte fietsendieven was in 2009 met 144 fors hoger dan in voorgaande jaren (een stijging van ruim 60%).

Proefproject Onze Buurt Veilig in Besterd en 't Zand

Bezoekers van de website www.onzebuurtveilig.nl krijgen sinds deze week een heel goed overzicht van de laatste nieuwtjes en meldingen vanuit de wijk. De website is nu alleen nog actief in de wijken Besterd en 't Zand. In de proefperiode ontwikkelt de website zich nog steeds. Inmiddels hebben vele tientallen bewoners en ondernemers al gebruik gemaakt van de interactieve website, initiatief van Interpolis, Rabobank Tilburg, gemeente en politie. In mei wordt een evaluatie gehouden onder de bewoners van de proefwijken. Daarna wordt snel besloten in welke andere wijken van Tilburg de site actief gaat worden.

---