Gemeente Hulst

rioolwerken Heikant uitgesteld

Start rioolwerken Heikant uitgesteld

De rioolwerken op Heikant vangen aan op 12 april 2010.

In heel wat straten in Heikant wordt de komende periode de riolering vervangen. Doelstelling was het werk te starten op maandag 12 april 2010. Doch door de laattijdige levering van de benodigde materialen, is de start van het werk met 2 weken uitgesteld. Op maandag 26 april 2010 gaat de klus van start.

De werkzaamheden vinden plaats in de volgende straten te Heikant: Schoolstraat, Pastoor Doenstraat, Margrietstraat, Wildelandenstraat, Schooldreef, Polenlaan, Julianastraat en een deel van de Oud Ferdinandusdijk. Een en ander gebeurt fasegewijs.

Bij de start van de werkzaamheden op 26 april 2010 worden eerst de leidingen aangebracht op de terreinen van de woningen die moeten worden afgekoppeld. Vervolgens gaat het rioolwerk echt van start. Begonnen wordt aan de Oud Ferdinandusdijk. Vervolgens wordt eerst de riolering in de Schoolstraat aangelegd. Daarna volgt de riolering in de Julianastraat. Aansluitend worden de andere straten binnen de wijk aangepakt. Tijdens de uitvoering worden de direct betrokkenen per aan te pakken deel steeds apart op de hoogte gebracht.

Tijdens de aanleg van de riolering in de wijk is het noodzakelijk de weggedeelten waar wordt gewerkt, af te sluiten voor het doorgaande verkeer. De overige straten blijven zoveel als mogelijk bereikbaar.

Tijdens de werkzaamheden in de Julianastraat wordt een verkeersomleiding ingesteld via de Nieuwe Ellestraat, Oud Ferdinandusdijk, Heuvelstraat en Heidestraat.

Het streven is om de werkzaamheden begin november 2010 af te ronden. Uiteraard spelen de weersomstandigheden daarbij een rol.

Sinds eind februari 2010 is Delta ter plaatse bezig met het vervangen van leidingen en kabels. Deze werkzaamheden worden naar verwachting eind mei 2010 afgerond.