Siemens

Persbericht

201004.293

Den Haag, donderdag 22 april 2010

Met Profienergy tijdens productiepauzes energie besparen

Siemens brengt haar eerste Profienergy-producten op de markt: de module Simatic ET 200S Powermodule PM-E RO voor het decentrale periferiesysteem Simatic ET 200S High Feature en functiecomponenten voor Simatic-besturingen.

De powermodule schakelt afzonderlijke uitgangen en ingangen van het periferiesysteem Simatic ET 200S High Feature doelgericht uit en scheidt de daarop aangesloten verbruikers van de voedingsbron. Met de nieuwe functiecomponenten kan nu het energiemanagement van complete installatiedelen worden gerealiseerd. Deze componenten zijn gebaseerd op het nieuwe Profienergy-profiel van de Profibus-gebruikersorganisatie (PNO) en de nieuwe Profinet-functionaliteit I-Device (Intelligent Device), die een I/O-communicatie van een CPU met andere bovenliggende of centrale besturingen mogelijk maakt. Deze functiecomponenten houden rekening met automatiseringsstructuren met de besturingen Simatic CPU 315-2 PN/DP, CPU 317-2 PN/DP en CPU 319-3 PN/DP alsmede de decentrale periferiesystemen met CPU-functionaliteit Simatic 200S en ET 200pro.

Met het conform PNO gestandaardiseerde, leveranciers- en apparaat-onafhankelijke Profienergy-profiel kunnen nu met behulp van Profinet-communicatie vanuit één centrale besturing afzonderlijke apparaten of zelfs hele deelbereiken van een productielijn zonder externe hardware worden stilgelegd. Tijdens productiepauzen worden de verbruikers gecoördineerd en centraal uitgeschakeld, terwijl andere automatiseringscomponenten in bedrijf kunnen blijven, bijvoorbeeld vanwege veiligheidsrelevante taken. Aan het einde van de pauze worden de verbruikers weer gecoördineerd ingeschakeld.