Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 april 2010

Meerdere aanhoudingen na onderzoek

Enschede

Dinsdag 20 april jl. zijn zes verdachten aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij handel in harddrugs dan wel diefstal van een auto.

Al langere tijd is een team van de politie Twente bezig met een onderzoek naar aanleiding van de handel in harddrugs in de periode 1 december 2009 tot dinsdag 20 april jl. Bekend werd dat er vanuit een pand aan de Haaksbergerstraat in Enschede op grote schaal werd gehandeld.

Na overleg met de officier van justitie werd besloten om dinsdag 20 april jl. om tot aanhouding over te gaan. Bovendien was duidelijk geworden dat de groep in het bezit was van een in Waalwijk ontvreemde personenauto. Deze auto werd die dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur met drie inzittenden aangetroffen aan de Boddenkampstraat in Enschede. Achter het stuur zat een 28-jarige Enschedeër met als verder inzittenden twee inwoners van Rotterdam van 20 en 21 jaar.

De 20-jarige Rotterdammer is aangehouden en in verzekering gesteld in verband met de handel in drugs en de andere twee zijn aangehouden en in verzekering gesteld met betrekking tot de diefstal van de auto Zij zijn afgehoord en ondertussen weer heengezonden. De auto, die in beslag is genomen, gaat terug naar de rechtmatige eigenaar in Brabant.

In de loop van dinsdag de 20e werd nog een drietal personen aangehouden in verband met de handel in harddrugs. Dit zijn een 26-jarige Enschedeër en twee Rotterdammers van 20 jaar. Ook zij zijn in de loop van de dinsdag voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Tijdens een doorzoeking in het pand aan de Haaksbergerstraat in Enschede werden meerdere harddrugs gerelateerde goederen aangetroffen en in beslag genomen. Ook troffen de politiemensen twee niet van echt te onderscheiden nepvuurwapens aan.

Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (2010001414 / 2010035230)

Man aangehouden voor beledigen agenten

Enschede

Donderdagmorgen 22 april omstreeks 01.30 uur is een 30-jarige man uit Duitsland aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Hofstraat in Enschede. De man weigerde de horecagelegenheid te verlaten, ondanks het verzoek van de café-eigenaar om het pand te verlaten. De politie werd ingeschakeld en ook zij verzochten de man om weg te gaan. Hier gaf hij geen gehoor aan. De man werd vervelend en begon de agenten te beledigen. Daarop werd de man aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2010035772)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 18-jarige man uit Hengelo heeft woensdag 21 april een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn ouders. (2010035046)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietser gewond geraakt

Enschede

Woensdag 21 april raakte een 61-jarige fietser uit Enschede gewond bij een aanrijding met een 17-jarige fietser uit Boekelo.

Beiden fietsten op de Haaksbergerstraat, in de richting van de Ferdinand Bolstraat. De 61-jarige man wilde het 17-jarige meisje inhalen, maar gaf vooraf geen belsignaal. Toen hij naast het meisje fietste, raakte hij met zijn stuur de fiets van het 17-jarige meisje. Beiden kwamen ten val. De man raakte hierbij dusdanig gewond, dat hij ter controle per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. (2010035716)

Winkelinbraak, de politie zoekt getuigen

Almelo

In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 april is in een winkelpand aan de Galerij in Almelo een inbraak gepleegd. De politie kreeg hiervan omstreeks 02.45 uur melding. De inbreker heeft zich toegang tot het pand verschaft door een ruit van de voordeur in te slaan. Diverse goederen werden uit de winkel ontvreemd.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien, dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010035787)

Zes rijbewijzen ingevorderd tijdens grote verkeerscontrole op de A1

De Lutte

De politie Twente heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee op woensdag 21 april een grote verkeerscontrole gehouden op de A1 ter hoogte van De Lutte. Voor de Mobiel Toezicht Veiligheids controle werd (een duidelijk aangegeven) snelheidsbeperking ingesteld van 70 km/h in plaats van 120 km/h. Tussen 14.00 uur en 21.00 uur werden 215 bestuurders gecontroleerd. 43 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van het maximum snelheid. Van zes automobilisten werden de rijbewijzen ingevorderd, omdat de maximum snelheid overschreden werd met meer dan 50 km/h. (2010035731)

Twee verdachten aangehouden voor mishandeling en beroving

Almelo

Een 22-jarige en een 23-jarige man, beiden woonachtig in Almelo, werden woensdag 21 april aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 27-jarige man uit Almelo op 19-arpil te hebben mishandeld en beroofd. De politie had al eerder een 26-jarige man aangehouden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010034384)



Politie Twente