Nieuws

Schrijven beleidsakkoord start wellicht begin mei

Gemeente Den Haag 22 april 2010

De 4 partijen die momenteel met elkaar in overleg zijn om een coalitie in Den Haag te vormen (PvdA, VVD, D66 en CDA), verwachten dat ze in de eerste week van mei kunnen beginnen met het daadwerkelijk schrijven van het beleidsakkoord.

De onderhandelaars van de 4 partijen voeren sinds half april intensieve gesprekken met elkaar, die constructief verlopen. De invulling van de noodzakelijke bezuinigingen is daarbij een belangrijk gespreksonderwerp.

De onderhandelaars hebben vandaag de mogelijkheid geopend voor bewoners, bedrijven en instellingen om hen suggesties te doen voor de inhoud van het nieuwe collegeakkoord. Dat kan via het mailadres nieuwcollege@denhaag.nl of per post naar Gemeente Den Haag, t.a.v. onderhandelaars nieuw college, Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag. De onderhandelaars kunnen weliswaar niet beloven dat de ontvangen ideeën ook een plaats krijgen in het nieuwe akkoord, maar zij gaan wel serieus om met reacties uit de stad. Nadat het nieuwe college is gevormd, laten zij weten wat er met de ontvangen suggesties is gedaan.