Ingezonden persbericht

WEG MET DE LAPPENDEKEN AAN APPLICATIES BINNEN DE WONINGSECTOR

Op 22 april 2010 vindt het congres Focus Domus plaats. Een congres over de toekomst van informatievoorziening binnen de woningcorporatiemarkt. Veel bestuurders en informatieverantwoordelijken zullen aanwezig zijn.

Er is de afgelopen 20 jaar veel gebeurd in wereld van de woningcorporaties. Toezicht is gewijzigd, marktwerking, overheidsbemoeienis, schaalgrootte, wat is eigenlijk niet veranderd? Bijna alles is geprofessionaliseerd. Ook de omgang met informatie. Toch is Informatievoorziening (IV)niet eenduidig geregeld. De sector werkt met een lappendeken aan applicaties en met veel verschillende leveranciers. Bestuurders moeten werken met informatie dat uit vele bronnen komt, data integriteit is niet altijd even goed.

Het congres Focus Domus gaat terug naar de bron, namelijk IV (informatievoorziening). Voor veel woningcorporaties is IV en management nog een onbekend gebied. Instanties, toezichthouders, bestuurders en informatiemanagers stoeien met het helder aangeven van de betekenis. Daarnaast, zijn er ook nog veel semi-overlappende gebieden die voor veel verwarring zorgen. Dit stoeien en ontlopen, is vooral te wijten aan het decennia lang uitbesteden van het hele aandachtsgebied aan de ICT-afdeling. Deze afdeling vertaalde het gebruik van informatie veelal naar een technologische oplossing.

Een nieuwe focus is nodig
Het congres Focus Domus wil voor de nabije en visionaire toekomst Informatievoorziening binnen de woningcorporatiemarkt, een referentiekader bieden aan de hand van interessante onderwerpen en sprekers. Zo kunt u na een openingskeynote van Guido Thijs - Bedrijfsverloskundige (over de toekomst van de woningcorporatie), visies horen van Jan van der Moolen - directeur CFV, Alexander Luijten - Programma Manager Aedes, Marja Elsinga - Professor TU Delft, Duco Stadig - externe toezichthouder bij woning corporatie Servatius, ex-wethouder Ruimtelijke Ordening, gemeente Amsterdam, Arjan van Dijk - CIO Ymere en vele anderen. Dit alles onder het dagvoorzitterschap van Frédérique Bijl - eerste directeur KWH.

Focus Domus wordt gehouden is het Rijksmonument Het Sieraad in de Baarsjes in Amsterdam. Voor het dagprogramma en registratie ga naar www.focusdomus.com.