Ingezonden persbericht

Corendon Airlines:
'Iedereen terug, vliegen volgens schema, einde aan onregelmatigheden'

Lijnden, april 2010 - Corendon Vliegvakanties zorgt ervoor dat vandaag de allerlaatste gestrande passagiers terugkeren naar Nederland, België en Duitsland. Corendon Airlines (de luchtvaartmaatschappij van de Turkijespecialist) heeft zodra het luchtruim opende iedere dag zo'n 5 tot 6 extra vluchten uitgevoerd; er waren in totaal zo'n 4000 passagiers gestrand, waarvan de laatste passagiers vanavond op hun plaats van bestemming arriveren.

Atilay Uslu, CEO Corendon Vliegvakanties, is ondanks alles tevreden over de afhandeling van de afgelopen dagen: 'Voor onze klanten, medewerkers en onszelf komt er nu gelukkig een einde aan een enorm hectische periode. Corendon Vliegvakanties heeft met haar teams in Nederland, België en op alle bestemmingen met man en macht gewerkt aan een spoedige en veilige terugkeer. Ook alle klanten die met vakantie hadden moeten gaan zijn inmiddels vertrokken om alsnog te kunnen genieten van hun vakantie', aldus Uslu.

Corendon Airlines heeft haar reguliere vluchtschema inmiddels weer opgepakt. Alle vluchten van de Airline zullen de komende dagen volgens schema vertrekken, dit betekent ook van en naar Eindhoven & Rotterdam.

Corendon Airlines is opgericht in 2004 door Atilay Uslu en Yilderay Karaer om te fungeren als luchtvaartmaatschappij voor het uitvoeren van vakantievluchten voor Corendon Vliegvakanties. Corendon Airlines startte in april 2005 met twee toestellen. Momenteel bestaat de vloot uit zeven machines van de types Boeing 737-300 (een), 737-400 (vier) en 737-800 (twee).

Met negen aanvlieghavens en 24 bestemmingen is Corendon uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Onder de Corendon Holding vallen GoMundo, BBI, STIP Reizen, Corendon Estate en Corendon International (Corendon Vliegvakanties, Corendon Golf, Corendon Unique, Corendon Groups & Incentives, GoFun jongerenreizen). Zie voor meer informatie en boekingen www.corendon.nl.