Ingezonden persbericht

Mayday eerste succes voor DTEP

Nederland levert het grootste contingent buitenlandse artiesten aan de "moeder van alle raves", het Mayday Festival in Duitsland

Hilversum / Dortmund - Ongeveer 40 procent van de deelnemende artiesten op Mayday (De moeder van alle raves, een van de grootste festivals in dit genre in Duitsland, capaciteit 25.000) zijn afkomstig uit het buitenland. Het grootste deel hiervan komt uit Nederland, 8 acts inclusief superster Armin van Buuren (Leiden) en leidende figuren op het gebied van "Harder Styles" als Showtek uit Eindhoven of Outblast uit Almere.

Alle Nederlandse artiesten op Mayday:
Armin van Buuren
Showtek
Outblast
Endymion
Josh & Wesz
Pradera
Anagenetic
MC Tha Watcher

Met acht Nederlandse acts op Mayday heeft DTEP (Dutch Talent Exchange Program), dat werd gepresenteerd in januari 2010 op EuroSonic Noorderslag, een eerste slag geslagen op de Duitse festivalmarkt. Zie ook www.musicXport.nl voor meer informatie over, onder andere, DTEP.

DTEP ondersteunt Duitse Festivals in het Ruhrgebied in het kader van RUHR.2010. Festival- organisatoren ontvangen wanneer zij Nederlandse artiesten, bands & DJ's voor hun evenementen contracteren, financiële steun en de bijbehorende promotie. Bij deze steun hebben niet alleen het festival en de Nederlandse kunstenaar zelf baat, maar indirect ook Duitse en Nederlandse concertagentschappen, platenmaatschappijen en muziekuitgevers.

De 19e editie van Mayday heeft dit jaar als motto "You Make My Day". Mayday, de "moeder van alle raves" zal net als de voorgaande jaren plaatsvinden op 30 april in de Dortmunder Westfallenhallen. Er worden, zoals gebruikelijk, 25.000 bezoekers verwacht.

Over DTEP:
Het Nederlandse Talent Exchange Program - DTEP - is een innovatief programma voor de populaire muziek en de muziek-business in Nederland en Duitsland, in het leven geroepen in het kader van de Culturele Hoofdstad van Europa RUHR.2010. Daarmee is DTEP een belangrijke bijdrage aan NL-RUHR, het gezamenlijke platform voor de meer dan 150 Nederlandse culturele evenementen tijdens RUHR.2010.
DTEP is een programma van MusicXport.nl, het gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland in samenwerking met EuroSonic Noorderslag.

About musicXport.nl
MusicXport.nl is an initiative of Buma Cultuur and Music Center the Netherlands (MCN) that aims to enhance the profile of Dutch artists and managements abroad, and hence to extend their possibilities.
www.musicXport.nl



Ingezonden persbericht