Ingezonden persbericht

Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Aviodrome: Kruip in de huid van een piloot!

Lelystad, 22 april 2010 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op Luchthaven Lelystad opent van 30 april t/m 16 mei diverse vliegtuigcockpits. Kinderen en volwassenen kunnen in de huid van een piloot kruipen door bijvoorbeeld plaats te nemen in een schietstoel van een straaljager of in een historische helikopter! Dit is een unieke mogelijkheid voor een kijkje achter de schermen.

Stap zelf in de cockpit
Twee weken lang hebben bezoekers van de Aviodrome iedere dag de kans om in de cockpit van historische en moderne vliegtuigen plaats te nemen. Gewoonlijk zijn de cockpits gesloten, maar nu staan de deuren van diverse vliegtuigen open voor iedereen. Zit er een navigatiesysteem in een cockpit of een claxon op het stuur? Bezoekers kunnen het zelf ontdekken bij de Aviodrome. Zo is het mogelijk plaats te nemen achter de stuurknuppel van een Saab Viggen-straaljager, die sneller dan het geluid vliegt. En wat te denken van de cockpit van een Boeing 747? Jong en oud kan zich verwonderen over de vele knopjes en meters! Er zijn experts aanwezig die alle vragen over de cockpits kunnen beantwoorden.

Volop te beleven
Naast het bezichtigen van de historische vliegtuigen en het bekijken van de spectaculaire 4D film, is er voor iedereen genoeg te beleven in de meivakantie van 30 april t/m 16 mei bij de Aviodrome. Tijdens de meivakantie is het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op Luchthaven Lelystad elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor informatie over de evenementen in de meivakantie en het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl, te verkrijgen via telefoonnummer 0320-289840 of per e-mail via info@aviodrome.nl.

Noot voor redacties,