Landbouwkrediet keert voor 7e jaar op rij netto-dividend van 5% uit

22/04/2010 15:38

LANDBOUWKREDIET

Stijgend aantal Fidelio-cliënten profiteert van goede resultaten Landbouwkrediet

Ondanks het crisisklimaat slaagde de Groep Landbouwkrediet er in 2009 in een puik financieel resultaat neer te zetten. Dit dankzij een beleid van soliditeit, veiligheid en winstoptimalisatie. Om de duurzame relatie met zijn coöperatoren in de verf te zetten, zal Landbouwkrediet ook voor 2009 een dividend van 5% netto aan hen uitkeren.

In vergelijking met het vorige jaar steeg de winst van Groep Landbouwkrediet in 2009 met 23,8%. Dankzij haar coöperatieve structuur, haar solide aandeelhouderschap - met de steun van het Franse Crédit Agricole - en haar voorzichtig beleid is de bank zo goed als ongehavend uit de crisis gekomen.

Uitzonderlijk rendement

Daarom beslisten de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van Lanbokas en Agricaisse, de coöperatieve Kassen binnen de groep Landbouwkrediet, om de meer dan 130.000 coöperatoren van de bank voor het zevende jaar op rij een dividend van 5% toe te kennen. Het rendement van de maatschappelijke aandelen van Landbouwkrediet bleek dus opnieuw crisisresistent en dit dankzij de goede prestaties van de Groep. Meteen ook een mooie illustratie van de nieuwe slogan van Landbouwkrediet: "Zo'n bank had u niet meer verwacht".

Het coöperatief dividend is vrijgesteld van roerende voorheffing (tot 170 EUR).

Rik Duyck, Bestuurder-Directeur van Landbouwkrediet: 'Onze coöperatoren moeten kunnen ervaren dat hun engagement wordt beloond. Het is evident dat het uitzonderlijk rendement dat ze nu opnieuw krijgen op het geïnvesteerde kapitaal, daarvoor cruciaal is. Sinds begin dit jaar kunnen onze coöperatoren trouwens meer investeren in onze maatschappelijke aandelen dan voordien, met name tot 3000,80 EUR. En dat betekent: het vooruitzicht op een mooi rendement op een groter bedrag. Maar daarnaast willen we ook een moderne invulling geven aan de coöperatieve gedachte. Vandaar dat al onze coöperatoren sinds 2006 het Fidelio-voordelenpakket aangeboden krijgen met bijvoorbeeld een gratis zichtrekening en een goedkoper woonkrediet, maar ook kortingen in restaurants, winkels of reisbureaus.'

Speerpuntconcept

Fidelio is een speerpuntconcept van Landbouwkrediet in de retailmarkt. Meer dan 130.000 mensen zijn al overtuigd van dit voordelig concept. In 2009 dienden ruim 18.000 particulieren zich aan als nieuwe coöperator en Fidelio-cliënt van de bank. 1.200 daarvan werden bovendien door reeds bestaande coöperatoren aangebracht in een zogenaamde peterschapsactie.

Rik Duyck: 'Er is niet alleen de combinatie van een aantrekkelijk dividend en een uitgebreid voordelenpakket. Ook het feit dat onze maatschappelijke aandelen in tegenstelling tot beursgenoteerde aandelen een vaste nominale waarde van 12,40 EUR per aandeel hebben, is in de huidige conjunctuur een sterke troef.'

---

OVER DE GROEP LANDBOUWKREDIET

De Groep Landbouwkrediet is samengesteld uit vier entiteiten die volledig complementair zijn: de coöperatieve bank Landbouwkrediet en haar drie dochters, Landbouwkrediet Verzekeringen, de nichebank Europabank en de onlinebank Keytrade Bank.

Het Landbouwkrediet is een solide bank die een ruim aanbod aan bancaire en verzekeringsproducten en -diensten aanbiedt.

De Groep Landbouwkrediet kan rekenen op de inzet van twee sterke aandeelhouders, de Belgische coöperatieve Kassen, Lanbokas en Agricaisse (50%), en het Franse Crédit Agricole (50%), die het Landbouwkrediet steunen in de realisatie van zijn ambities.

Groep Landbouwkrediet =

1.800 medewerkers, 300 agentschappen, 565.000 klanten, 130.650 coöperatoren.

www.landbouwkrediet.be

Perscontact:

Isabelle D'haeninck, Verantwoordelijke Institutionele en Interne Communicatie

Groep Landbouwkrediet, Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel

Tel. + 32 (0) 2 558 72 75 of + 32 (0) 558 73 81

communicatie@landbouwkrediet.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel