Ingezonden persbericht

Parijs nr. 1 voor Nederlanders in de meivakantie

De populairste stad voor een verblijf in de meivakantie is dit jaar Parijs. Antwerpen en Maastricht volgen als tweede en derde keuze voor een hotelbezoek. Voor een bungalowbestemming staat Gelderland op 1, gevolgd door Limburg en Brabant. Dit blijkt uit onderzoek op basis van bijna tienduizend hotel- en bungalowboekingen voor de meivakantie bij Weekendjeweg.nl.

In vergelijking tot 2009 worden er minder hotels in de Belgische steden geboekt. Stonden vorig jaar Antwerpen, Brussel en Brugge respectievelijk nog op de 1e, 7e en 10e plek - dit jaar is Antwerpen gezakt naar een 2e plek en is Brugge geheel uit de top 10 verdwenen. "In Antwerpen zijn er veel congressen en in Brugge merken de hotels ook dat de zakelijke markt aantrekt. Hierdoor zullen de hotels minder stunten met prijzen op dit moment", stelt Ed Trentelman, woordvoerder van Weekendjeweg.nl. "Deze trend is voornamelijk te zien onder zakelijke hotels, maar door ons brede aanbod kunnen we nog steeds beschikken over zeer scherpe prijzen in deze steden."

Via de zustersite BungalowS.nl blijkt een bungalowvakantie in Nederland onverminderd populair is. Daarnaast is Frankrijk een opmerkelijke stijger. Hoewel nog niet in de top 10 aangekomen, zijn de boekingen voor Frankrijk ten opzichte van 2009 met 23% gegroeid.

Top 10 hotelbestemmingen(1)

Parijs 4,8%

Antwerpen 4,3%

Maastricht 3,5%

Berlijn 3,4%

Scheveningen (2) 3,2%

Brussel 2,7%

Eindhoven 2,5%

Valkenburg 2,1%

Den Haag(3) 1,9%

Egmond aan Zee 1,8%

Top 10 bungalowbestemmingen(4)

Gelderland 10,3%

Limburg 10,1%

Brabant 9,6%

Eifel 5,9%

Overijssel 5,1%

Noord-Holland 4,3%

Drenthe 4,2%

Zeeland 3,7%

Zuid-Holland 3,3%

Texel 2,2%

Over Weekendjeweg.nl
Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties in zowel hotels als bungalowparken. In 2009 werden 407.000 boekingen gemaakt bij Bookit met een totaalomzet van 66 miljoen Euro. In een jaar tijd boekten 1.180.000 passagiers via een van de sites een korte vakantie.

Weekendjeweg.nl is de bekendste site van Bookit, gevolgd door BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl, Hotelletje.nl, BungalowTrips.nl en Weekendjeweg.be. Vanaf 1994 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken. Bookit is sinds 2005 onderdeel van Holidaybreak PLC, een Europese groep van vakantieaanbieders.

(1) Percentages op basis van alle boekingen voor de meivakantie

(2) Exclusief Den Haag

(3) Exclusief Scheveningen

(4) Percentages op basis van alle boekingen voor de meivakantie