Ingezonden persbericht

Fase 1 van Runes of Magic Chapter III gelanceerd
De eerste regio van het nieuwe continent is nu beschikbaar,
samen met vele nieuwe mogelijkheden -

Berlijn, 22 april 2010: De poorten naar het derde hoofdstuk van Runes of Magic zijn geopend. Met de succesvolle lancering van update 3.0.0 'The King's Call' heeft Frogster zojuist de eerste fase van de enorme uitbreiding 'The Elder Kingdoms' gelanceerd. Spelers kunnen hun eerste stappen zetten in de eerste regio van het nieuwe continent Zandorya met zijn indrukwekkende steden en grootse landerijen om een grote hoeveelheid van de nieuwe game content te ontdekken. Het zwaar bevochten Koninkrijk Dalanis kan bereikt worden door high-level avonturiers nadat zij een serie quests voltooid hebben in de Aotulia Volcano regio.

Spelers kunnen tijdens de eerste fase van Chapter III ook nieuwe beloningen verwachten in de vorm van waardevolle harnassen. Ze kunnen hun harnas nu versieren met individuele eigenschappen door gold en 'Ancient Mementos' in te ruilen voor speciale items. Als reactie op de vraag vanuit de community om de uitdagende dungeons meer toegankelijk te maken voor minder ervaren spelers, kunnen ze nu een moeilijkheidsgraad kiezen wanneer ze de dungeons 'Hall of Survivors' en 'Heart of the Ocean' binnen gaan. Voorzichtige spelers kunnen nu ook hun game progressie opslaan in specifieke instances, wat betekend dat wanneer spelers een save game laden ze niet langer de eindbazen hoeven te verslaan die al verslagen zijn.

De eerste fase van Chapter III introduceert ook een uitgebreid in-game monsterruilkaartensysteem waarmee spelers waardevolle kaarten krijgen die verslagen NPC tegenstanders laten vallen. De monsterkaarten hebben nu aanvullende eigenschapspunten om karakterstatistieken mee te verbeteren. Update 3.0.0 bevat ook de aangekondigde drie nieuwe guild trainingskampen, zes nieuwe guild quests en stenen versterkingen om de guildkastelen uit te breiden. Daarnaast zijn de elite skills aangepast om de game balans te optimaliseren.

Zoals met alle Runes of Magic uitbreidingen is update 3.0.0 gratis en installeert zichzelf automatisch wanneer de game opgestart wordt. Voor meer informatie over Runes of Magic Chapter III - The Elder Kingdoms en een trainingsprogramma van tien weken bedoeld om spelers volledig voor te bereiden voor het derde hoofdstuk, zie de officiële Runes of Magic website: http://www.runesofmagic.com/nl/chapter3.html