Ingezonden persbericht

PERSBERICHT, Amsterdam, 22 april 2010

Theatershow Lions of Africa exclusief bij de OBA

Theatershow met passie, dans, acrobatiek, fashion en swingende ritmes door de meest getalenteerde Senagalese artiesten van dit moment. Deze show (language no problem) speelt aankomende zomer exclusief bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) op vrijdag 11 en 18 juni en op alle vrijdagen en zaterdagen in juli (2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 en 31 juli) in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek en begint steeds om 19.30 uur. De toegang is ¤ 15,00 / met OBA-paas of Stadspas ¤ 12,50.

The Lions of Africa geven een show met een flinke dosis energie. Groepsleden van de Lions of Africa hebben ook aan de show Africa Africa meegewerkt. De show is gemaakt vanuit een eeuwen oude traditie, genaamd Simb, een magisch ritueel dat is doorgegeven door de generaties van medicijnmannen (Griots). Dit ritueel is opnieuw vormgegeven door Laye Ananas. Door middel van dans en muziek wordt de bezoeker getransporteerd naar een wereld met bovennatuurlijke krachten. Daar waar een man de vorm kan aannemen van een leeuw, om vervolgens de ontembare koning van de jungle te temmen. Dit optreden is gegarandeerd een fascinerende en verheffende ervaring!

Afrikaanse dans- en percussieworkshops
Naast de show, geven de Lions of Africa onder leiding van Laye Ananas een Afrikaanse dans- en percussieworkshops. Dit zijn 5 opeenvolgende workshops, met iedere keer een ander thema. Er is keuze uit een dansworkshop, een percussie workshop of een percussieworkshop voor kinderen (6 t/m 14 jaar). De workshops zijn in de Centrale Bibliotheek op alle zaterdagen in juli (3,10,17, 24 en 31 juli).

De dansworkshop worden gegeven door een Afrikaanse danser samen met drie percussionisten. De percussieworkshops worden gegeven door drie percussie spelers. Er zijn drie instrumenten waarop gespeeld wordt: de djembe, de dunumba en de sangban.

Laye Ananas
Over de hele wereld heeft Laye Ananas shows gegeven. Hij heeft samengewerkt met grote namen als Marco Borsato, Rene Froger, Marco Bakker, Anita Meijer, Candy Dulfer, Youssou N'Dour, Nene Cheri, Jermain Jackson, Jackson dancers, Carlos Santana en vele anderen.

Openbare Bibliotheek Amsterdam
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. De OBA is een culturele instelling, die zich ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. De OBA heeft zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 170.000 leden en meer dan 4,5 miljoen bezoekers en 6.000 activiteiten per jaar.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht