Ingezonden persbericht

Persbericht Stichting HeArtpool

Jury kiest 3 genomineerden voor prestigieuze Wolvecampprijs 2010.

De Hengelose stichting HeArtpool, initiatiefnemer en organisator van de tweejaarlijkse Wolvecampprijs, heeft een jury onder voorzitterschap van Benno Tempel uitgenodigd om drie kandidaten te nomineren voor deze nationale prijs voor de schilderkunst.

Naast Voorzitter Benno Tempel, directeur Gemeentemuseum Den Haag, hebben zitting in de jury; Roos van Put - hoofdredacteur Kunstbeeld, Lynne van Rhijn - medewerker moderne kunst Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie en kunstcriticus, Joop van Caldenborgh - verzamelaar en directeur Caldic BV/Caldic Collection en Marc Bijl - laureaat Wolvecampprijs 2008.

De genomineerden voor de Wolvecampprijs 2010 zijn: Tjebbe Beekman, Helen Verhoeven en Bas Zoontjens.

De tweejaarlijkse prijs bestaat uit een geldsom van 18.500,- euro, een bijdrage aan een monografie t.w.v. 10.000,- euro en een solotentoonstelling in de nieuwe Hengelose Kunstzaal AkkuH. De prijs zal ten deel vallen aan een van de door de jury genomineerde kunstenaars. Alle drie genomineerden zullen gezamenlijk, in september exposeren in Hengelo. Tijdens de opening op zaterdag 25 september zal de juryvoorzitter de laureaat bekend maken.

De stichting HeArtpool heeft zich o.a. als doel gesteld om de beeldende kunst in het algemeen en in Hengelo in het bijzonder te stimuleren. Deelnemers van de stichting zijn particulieren en bedrijven die de beeldende kunst een gouden hart toedragen. HeArtpool initieert en ondersteund diverse kunstprojecten en kunstenaarsinitiatieven in Hengelo en omgeving.

Met het aanstellen van de jury en de keuze van de genomineerden voor de Wolvecampprijs heeft de stichting HeArtpool zich ook dit jaar verzekerd van een kunstmanifestatie van nationale allure.



Ingezonden persbericht