Algemene omroepvereniging AVRO
PERSBERICHT

Hilversum, 22-04-2010

KIJKCIJFERRECORD VOOR AVRO'S OPIUM

De laatste aflevering van dit seizoen van het AVRO-programma Opium stond geheel in het teken van John Kraaijkamp sr, ter ere van zijn 85e verjaardag. Het programma bleek zeer gewaardeerd te worden door de kijker. Maar liefst 563.000 mensen stemden af op Opium. Het programma had een marktaandeel van 8,4% en haalde hiermee een plek in de kijkcijfer top-25. Vanaf dinsdag 7 september begint Opium aan een derde seizoen.

Hoofdredacteur Simone van den Ende: "We zijn ontzettend blij dat Opium na twee seizoenen een vaste waarde in de kunst en cultuurprogrammering is geworden. Hiermee kunnen we de AVRO nog meer profileren als dé omroep op het gebied van kunst en cultuur".

De nieuwe reeks van 14 afleveringen verhuist naar de dinsdagavond om 21.25 uur. De eerste uitzending is op dinsdag 7 september. De kijker hoeft niet te wachten tot het najaar; in de zomer komt Opium een week lang live vanaf Terschelling om het Oerol festival te verslaan. Daarnaast brengt Opium verslag van het openingsconcert van de Uitmarkt en dit najaar van het Gala van het Nederlands Theater, waar de belangrijkste toneelprijzen zoals de Louis d'Or en Theo DÓr en de AVRO Toneelpublieksprijs wordt uitgereikt.

Opium is de gehele zomer te beluisteren op zaterdag tussen 17.15 en 19.00 uur op Radio 1. Opium is ook te beleven op internet. Opium.avro.nl biedt de mogelijkheid om afleveringen en tips terug te kijken en je verder te verdiepen op het gebied van kunst en cultuur.

Bezoek voor meer informatie: opium.avro.nl.



Algemene omroepvereniging AVRO