Ingezonden persbericht

Jonge Democraten verwelkomen 4000e lid

De Jonge Democraten hebben vanmiddag hun 4000e lid feestelijk welkom geheten met felicitaties en een taart. Binnen een jaar tijd is de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66 bijna verdubbeld in haar ledenaantal. Alle reden om dit te vieren dus.

In december 2008 hadden de Jonge Democraten nog geen 2000 leden, dit aantal is het afgelopen jaar verdubbeld. Die verdubbeling is binnen de organisatie goed te zien. Steeds meer jongeren worden actief binnen de Jonge Democraten. Zo nemen zij deel aan debatcursussen, campagneteams en politiek inhoudelijk activiteiten. Dit weekend organiseren de Jonge Democraten hun Landelijke Congres in Groningen. Ondanks de minder centrale ligging, hebben zich een record aantal leden aangemeld.

Dat lidmaatschap bij de Jonge Democraten vruchten afwerpt, was te zien bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Tientallen JD'ers stonden op de verkiezingslijsten in steden door heel Nederland. Hun opgedane ervaringen en kennis bij de politieke jongerenorganisatie kwamen goed van pas in de gemeentepolitiek. Ook staan er momenteel twee oud Landelijk Voorzitters van de Jonge Democraten hoog op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, Boris van der Ham en Jan Paternotte.

Thomas Bakker, Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten: "Het is geweldig dat de Jonge Democraten in zo'n korte tijd zoveel gegroeid is. De Jonge Democraten kennen een geschiedenis van ludiek op de actualiteit reageren en goed in staat zijn haar Kader op te leiden. Dat dit met steeds meer leden mogelijk is, is fantastisch. Dit weekend zullen meer dan 150 leden naar Groningen afreizen. Naast de aftrap van de Tweede Kamerverkiezingen campagne is dat aantal nog een extra reden voor een feestje bij de Jonge Democraten!"



Ingezonden persbericht