Accell Group
PERSBERICHT

Dividendvoorstel Accell Group goedgekeurd

Heerenveen, 22 april 2010 - In de vandaag gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group N.V. is het dividendvoorstel goedgekeurd. Aan aandeelhouders zal een dividend van ¤ 1,58 per gewoon uitstaand aandeel worden uitgekeerd, naar keuze te ontvangen in contanten of aandelen. De pay-out ratio komt daarmee uit op 48% en het dividendrendement op 5,4%, gebaseerd op de slotkoers van 2009.

Het aantal dividendrechten dat recht geeft op één nieuw aandeel zal op 17 mei 2010 worden bepaald aan de hand van de gemiddelde beurskoers gedurende de periode van 29 april tot en met 14 mei 2010 en wel zodanig dat de waarde van het dividend in aandelen circa 2-4% meerwaarde zal vertegenwoordigen ten opzichte van de waarde van het daarmee corresponderende contante dividend.

Het aandeel Accell Group noteert op 26 april 2010 ex dividend. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatsvinden vanaf 19 mei 2010.

(Her)benoeming Raad van Commissarissen
De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de heren Drs. J. van den Belt en Drs. A.J. Pasman (her)benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. In verband met het aftreden van de heer Prof. Dr. S.W. Douma zal de heer Pasman als voorzitter van de Raad van Commissarissen fungeren.

Profiel Accell Group
Accell Group richt zich internationaal op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De groep is in Europa marktleider op de fietsenmarkt. Kwaliteit, innovatie en herkenbare toegevoegde waarde zijn sleutelbegrippen in de marktbenadering. Naar de consument wordt dit vertaald met een breed en sterk merkenportfolio, een samenstelling van internationale topmerken en nationaal bekende merken, veelal met een lange traditie. Accell Group opereert dicht op de markt: de verkoop vindt, mede in verband met de hoge toegevoegde waarde en de vele innovaties, voornamelijk plaats via gespecialiseerde vakhandel.

De bekendste merken van Accell Group zijn Batavus, Bremshey, Ghost, Hai Bike, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi, Winora en XLC. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en België. De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van NYSE Euronext te Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX).

De omzet bedraagt in 2009 ¤ 572,6 miljoen (2008 ¤ 538,0 miljoen) en de nettowinst ¤ 32,7 miljoen (2008 ¤ 28,6 miljoen). De omzet is als volgt verdeeld over de kernmarkten: Nederland (41% van de omzet), Duitsland (25%) en Frankrijk (10%). Andere EU-landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk nemen 17% voor hun rekening. De overige 7% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.