Ingezonden persbericht

Persbericht 22-04-2010

ART FAIR DEN BOSCH - Sympathieke beurs met speelse uitstraling

Met nog een heel weekend voor de boeg is nu al sprake van een geslaagde beurs. De belangstelling is groot en ligt op dit moment al boven dat van vorig jaar.

De diversiteit aan collecties, de aangename sfeer en de speelse indeling zorgt bij menig bezoeker voor enthousiasme en kooplust. Er worden goede zaken gedaan. Zeker 60% van de deelnemers meldt een hogere omzet, verdeeld over alle sectoren. Kunsthandel Peter Pappot (Amsterdam) verkocht belangrijke werken van schilders als Breitner, Willem Koekkoek, Gestel en een aantal werken van Van Dongen. Bij Jan Muller (Brussel) verwisselde een paar bas-reliefs (16e eeuw),afkomstig uit Zuid-Duitsland, van eigenaar. Opvallend is het feit dat de Hollandse 17e-eeuwse meubelen een revival maken op "Den Bosch". Zo verkochten Kunsthandel De Eenhoorn en Kunsthandel Bernhard Grijpma beide hun Hollandse balpoottafel en liep bij eerstgenoemde het aantal verkochte 17e-eeuwse meubelen op tot vijf, waaronder een zeer fraaie Zeeuwse kast.

Zowel Kunsthandel Mark Peer Visser (Den Bosch), als Gallery Van Loon en Simons (Vught) en Galerie des Beaux Arts uit Heeze overtroffen hun verkopen van vorige jaren ruimschoots.

Marjan Sterk, Antiquair- Juwelier, (Amsterdam) verkocht aan een klant een ring van Cartier, één van haar belangrijkste stukken.

Ook de nieuwe deelnemers doen goede zaken. Floris van Wanroij (Dommelen) verkocht een schilderij Allegorie van de tast door Abraham Janssens van Nuyssen (16e-eeuw). Bruijstens Modern Art (Amstelveen) verkocht een brons De Denker, van Thijl Wijdeveld.Twee van de drie deelnemers uit het Starterspaviljoen, te weten Jacob Roosjen en Arnold Ligthart verkochten beiden 10 items uit hun nog niet zo omvangrijke collectie.

Het 17e-eeuw paviljoen, met meer dan 80 schilderijen uit de collecties van Douwes Fine Art, Kunsthandel Peter de Boer (beide Amsterdam) en Kunsthandel Bijl-Van Urk (Alkmaar) trekt veel aandacht.

De beurs is nog geopend tot en met zondag 25 april. Openingstijden van 11-19 uur. Zondag tot 18 uur.