Landstede

Thomas a Kempis College wint publieksprijs Sportiefste VO school van Nederland

Op 21 april streed de Zwolse school met vier andere scholen op het sportcomplex van de TU Delft om de gewilde titel Sportiefste VO school van Nederland.

Deze titel ging deze keer nog aan het Thomas a Kempis College voorbij een school uit Alphen aan den Rijn sleepte de prijs in de wacht -, maar de school ging er wel vandoor met de publieksprijs.

In totaal veertig derdeklassers van het Thomas a Kempis College presenteerden hun sportieve programma met een spetterende show aan de andere deelnemers. De leerlingen presenteerden hun school zo overtuigend dat ze publieksprijs voor het TAK in de wacht sleepten.

De verkiezing wordt tweejaarlijks georganiseerd door NOC*NSF en de KVLO (Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding).

Het Thomas a Kempis College was, samen met vier andere scholen genomineerd voor de prijs. Niet alleen staat de school om haar programma voor topsporters -TAK is een erkende LOOT-school- en is een van de oprichters van het Centre for Sports & Education (CSE).

Het CSE biedt de mogelijkheid om je als topsporter op te laten leiden. Naast sport en onderwijs worden leerlingen hier ook sportondersteunend begeleid. Een unieke combinatie in Nederland.

De nominatie was daarnaast ook gebaseerd op het programma voor breedtesport dat het TAK biedt. Het TAK biedt voor al haar leerlingen 'Mijn TAK van Sport'. In dit programma proberen leerlingen, naast de reguliere lessen bewegingsonderwijs, steeds 5 weken lang een sport uit, om zo te ontdekken welke sport het beste bij hen past.