Ingezonden persbericht


Voorjaarsontwaken 2010
Vindt ontluikend choreografietalent

22 t/m 25 april 2010, 19.30 uur, Korzo5HOOG
persbericht maart 2010

Korzo producties vindt eerste talenten voor dansevent Voorjaarsontwaken.

Den Haag - Korzo laat ieder seizoen frisse lucht door het theater stromen tijdens het jaarlijks terugkerend evenement Voorjaarsontwaken, met korte dansvoorstellingen gecreëerd door ontluikend choreografietalent. Voor het programma zoekt Korzo voortdurend naar jonge talentvolle dansmakers in de studio's van productiehuizen, werkplaatsen en bij gezelschappen elders in het land. De meest opmerkelijke stukken bundelt Korzo samen tot een gevarieerd programma, waarbij iedere bezoeker zijn favoriete talent kan vinden. De eerste geselecteerde makers voor Voorjaarsontwaken 2010 zijn: Arno Schuitemaker, Brian Tjon Tjauw Liem en Mor Shani & Ron Amit .

Het volledige programma wordt pas op het laatste moment samengesteld, zodat Voorjaarsontwaken 'kersverse' voorstellingen kan presenteren die samen een mooi beeld laten zien van de rijkdom aan dansvisies. De eerste makers zijn inmiddels geselecteerd en stellen we graag aan u voor. z.o.z. Lu Carmella - Mor Shani & Ron Amit - foto Kfir Bolotin

voorstellingsprijs: E15,- / UITpas E13,50 / ooievaarspas E7,50 / student, CJP & CKV E6,-

DINER 5HOOG 23 april, 18.00 uur, E27,50 incl. voorstellingen (studenten en ooievaarspas E22,50) kaarten via: www.korzo.nl
dans / festival

Eerste talenten Voorjaarsontwaken 2010

Arno Schuitemaker viel tijdens de vorige editie van Voorjaarsontwaken op met zijn succesvolle voorstelling EXIT, "één brok energie (.) speels, inventief en vrolijk " (AD Haagse Courant). In januari werd EXIT geselecteerd voor het nieuwe seizoen van DansClick. Tijdens Voorjaarsontwaken 2010 presenteert Arno SAFE, een nieuw stuk dat hij maakte met de prijs voor meest veelbelovende theatermaker op Festival Cement 2009, de Dioraphte Stimuleringsprijs. "De jury was erg onder de indruk van de -zowel figuurlijke als letterlijke - onontkoombaarheid van de werken van deze maker, van zijn weloverwogen en heldere keuzes en van zijn gevoel voor dynamiek en spanningsopbouw." In SAFE neemt Arno gevoelens van angst en kwetsbaarheid onder de loep en zoomt hij in op hoe die in onze maatschappij worden beïnvloed en gemanipuleerd.

Een nieuw gezicht bij Korzo is Brian Tjon Tjauw Liem. Na zijn studie Kunstmatige Intelligentie startte hij op zijn 22e aan de opleiding moderne dans in Rotterdam. Tijdens zijn studie was hij al te zien in verschillende projecten van onder andere Dylan Newcomb en Vloeistof. In zijn afstudeerjaar (2009) won hij de publieksprijs op het SzólóDuó festival in Boedapest voor zijn afstudeersolo That. between myself and me. Het duet dat hij hierna maakte samen met Margreet Nuijten won afgelopen januari op hetzelfde festival de juryprijs voor 'beste duet'. Beide stukken zijn tijdens Voorjaarsontwaken 2010 te zien.

Mor Shani & Ron Amit groeide beiden op in Israël en danste hier bij gerenommeerde gezelschappen. In 2006 creëerden zij samen een stuk dat werd getoond tijdens de jaarlijkse avond voor jonge makers van de Bat-sheva Dance Company. Shani & Amit vervolgde hun dansopleiding in Nederland. Lu Carmella werd gemaakt tijdens de studie van de choreografen aan de ArtEZ dansacademie Arnhem. In 2009 wonnen zij met dit duet de prijs voor beste choreografie in het SzólóDuó festival in Boedapest. Lu Carmella is een mannelijk duet dat handelt over de vage scheidslijn tussen onschuldige en erotische liefde. Aanrakingen en afstand worden gebruikt om fysieke uitdrukkingen van zorg, afhankelijkheid en liefde te onderzoeken.




Ingezonden persbericht