Simac Techniek NV

In de zojuist aan u toegestuurde agenda staat dat de vergadering op woensdag 22 april 2010 gehouden wordt, dit moet zijn donderdag 22 april 2010.

JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS SIMAC TECHNIEK NV

Te houden op donderdag 22 april 2010, aanvang 15.30 uur, Sofitel Cocagne Eindhoven, Vestdijk 47 te Eindhoven

Op de agenda is aangegeven welke punten ter besluitvorming worden voorgelegd. De overige punten zijn bedoeld ter informatie van respectievelijk bespreking met aandeelhouders.

Agenda

1. Opening en mededelingen

2. Bespreking verslag van de directie over 2009
3. Bespreking verslag van de raad van commissarissen over 2009
4. Bespreking en vaststelling jaarrekening en dividend 2009 A. Bespreking en vaststelling jaarrekening 2009 (besluit) B. Vaststelling dividend cumulatief preferente aandelen 2009 (besluit) C. Vaststelling dividend preferente aandelen 2009 (besluit) D. Vaststelling dividend gewone aandelen 2009 (besluit)
5. Reserverings- en dividendbeleid

6. Verlening van decharge
A. Verlening van decharge aan de directie voor haar taakuitoefening in 2009 (besluit) B. Verlening van decharge aan de leden van de raad van commissarissen voor hun taakuitoefening in 2009 (besluit)
7. A. Corporate governance
B. Vaststelling beloningsbeleid directie 2010 ­ 2012 (besluit)
8. Samenstelling raad van commissarissen
A. Voorstel herbenoeming van de heer J.C. Vercammen RA als lid van de raad van commissarissen (besluit)
9. Samenstelling raad van bestuur
A. Aftreden van de heer drs. M.J. Dekker als lid van de raad van bestuur
10. Voorstel tot aanwijzing van de directie als bevoegd orgaan tot: A. Uitgifte van gewone aandelen (besluit)
B. Beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht (besluit) C. Inkopen eigen aandelen (besluit)

11. Voorstel herbenoeming accountant (besluit)
12. Rondvraag en sluiting

BESCHIKBAARHEID VERGADERDOCUMENTEN

Voorafgaand aan de vergadering zijn onderstaande documenten op de website van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders. Zie www.simac.com o de agenda met toelichting, inclusief de gegevens als bedoeld in artikel 2:142 lid 3 BW o het jaarverslag 2009 via de website www.simac.com/jaarverslag2009 Aandeelhouders kunnen kosteloos een gedrukte versie van bovengenoemde documenten aanvragen bij de vennootschap via tel. 040-258 2700 of e-mail: info@simac.com of bij The Royal Bank of Scotland N.V. (telefoon 020-464 3707 of email: Corporate.Actions@RBS.com ).

REGISTRATIE

De directie heeft de registratiedatum vastgesteld op 20 april 2010.

AANMELDING

Vanaf 7 april 2010 kunnen aandeelhouders, die de algemene vergadering van aandeelhouders in persoon of bij gevolmachtigde willen bijwonen, zich tot uiterlijk 20 april 2010 17.00 uur via hun bank of commissionair bij The Royal Bank of Scotland N.V. onder overlegging van een bevestiging dat de aandelen op hun naam zijn geregistreerd en dat zullen blijven tot en met de registratiedatum. Het reçu geldt als bewijs van toegang en stemrecht.


1

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN

Agendapunt 2: Bespreking verslag van de directie 2009 Zie het jaarverslag op de website van de vennootschap www.simac.com/jaarverslag2009
Agendapunt 3: Bespreking verslag van de raad van commissarissen 2009

Zie het jaarverslag op de website van de vennootschap www.simac.com/jaarverslag2009
Agendapunt 4: Bespreking en vaststelling jaarrekening en dividend 2009

A: Bespreking en vaststelling van de jaarrekening 2009 (besluit)

B: Vaststelling dividend cumulatief preferente aandelen 2009 (besluit) De directie stelt de algemene vergadering van aandeelhouders voor een dividend van 6% (totaal 600.000,-) uit te keren op de cumulatief preferente aandelen.

C: Vaststelling dividend preferente aandelen 2009 (besluit) De directie stelt de algemene vergadering van aandeelhouders voor een dividend van 6% (totaal 30.000,-) uit te keren op de preferente aandelen.

D: Vaststelling dividend gewone aandelen 2009 (besluit) De directie stelt de algemene vergadering van aandeelhouders voor 0,04 dividend uit te keren op de gewone aandelen (totaal 581.256,-) op basis van het aantal uitstaande aandelen per 31 december 2009 en het resultaat over 2009 dat resteert na de verschuldigde dividenduitkeringen genoemd onder B, C en D toe te voegen aan de overige reserves.

Zie het jaarverslag op de website van de vennootschap. www.simac.com/jaarverslag2009
Agendapunt 5: Reserverings- en dividendbeleid

Zie hiervoor de als bijlage 1 toegevoegde toelichting. Agendapunt 7: A: Corporate governance
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de vennootschap www.simac.com : holding - corporate governance.

B: Vaststelling beloningsbeleid directie 2010 ­ 2012 (besluit) Zie hiervoor de als bijlage 2 toegevoegde toelichting.


2

Agendapunt 8: Samenstelling raad van commissarissen

A: Voorstel herbenoeming van de heer J.C. Vercammen RA als lid van de raad van commissarissen (besluit)

Onder de opschortende voorwaarde dat de algemene vergadering van aandeelhouders geen voordracht doet voor een kandidaat, draagt de raad van commissarissen de heer J.C. Vercammen RA voor ter herbenoeming als lid van de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar en verzoekt de algemene vergadering van aandeelhouders de heer Vercammen als zodanig te benoemen.
De ondernemingsraad van Simac is tijdig in kennis gesteld van het ontstaan van deze vacature en heeft te kennen gegeven dat zij geen kandidaat namens de ondernemingsraad zal voordragen.

Informatie betreffende de voorgedragen kandidaat: Personalia:
De heer J.C. Vercammen RA, geboren 8 augustus 1943 te Bergen op Zoom
Nederlandse nationaliteit

Functie:
Voormalig partner Deloitte

Belangrijkste nevenfuncties:

- Commissaris Nazorg Limburg
- Bestuursfuncties bij verscheidene maatschappelijke organisaties

Eerste benoeming raad van commissarissen: Mei 2003

Motivering voordracht tot herbenoeming: De voorgestelde herbenoeming van de heer Vercammen is gebaseerd op zijn ervaring met en kennis van financiële controle, financiering, interne risico- en controlesystemen. Tevens is van belang geweest de uitstekende wijze waarop hij zich gedurende zijn huidige zittingsperiode van zijn taak heeft gekweten.
Agendapunt 10: Voorstel tot aanwijzing van de directie als bevoegd orgaan tot:

A: Uitgifte van gewone aandelen (besluit) B: Beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht (besluit) C: Inkopen van eigen aandelen (besluit)

A: De algemene vergadering van aandeelhouders wordt verzocht, overeenkomstig artikel 4 lid 1 van de statuten, de directie aan te wijzen als bevoegd orgaan gedurende een periode van 18 maanden tot het uitgeven van gewone aandelen. Deze bevoegdheid geldt met name voor het doen van kleine emissies van minder dan 10% van het aantal uitstaande gewone aandelen. In principe zal Simac Techniek voor de uitgifte van meer dan 10% van de aandelen een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders bijeenroepen.


3

B: De algemene vergadering van aandeelhouders wordt verzocht, overeenkomstig artikel 4 lid 3 van de statuten, de directie aan te wijzen als bevoegd orgaan gedurende een periode van 18 maanden tot het beperken of uitsluiten van het voorkeurs- recht van aandeelhouders in geval van uitgifte van gewone aandelen. Deze bevoegdheid geldt met name voor het doen van kleine emissies van minder dan 10% van het aantal uitstaande gewone aandelen. In principe zal Simac Techniek voor de uitgifte van meer dan 10% van de aandelen een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders bijeenroepen.

C: De algemene vergadering van aandeelhouders wordt verzocht, overeenkomstig artikel 5 lid 1 van de statuten, de directie aan te wijzen als bevoegd orgaan gedurende een periode van 18 maanden tot het inkopen van eigen aandelen.

Agendapunt 11: Voorstel herbenoeming accountant (besluit) De algemene vergadering van aandeelhouders wordt verzocht over te gaan tot herbenoeming van KPMG Accountants voor een periode van één jaar. Derhalve tot en met het boekjaar 2010.


4

BIJLAGE 1

Toelichting op Agendapunt 6: Reserverings- en Dividendbeleid

Het reserverings- en dividendbeleid is ongewijzigd t.o.v. 2009

Simac Techniek streeft er naar om 50% van het netto resultaat te reserveren en het overige gedeelte ter beschikking van de aandeelhouders te stellen. Bij de vaststelling van het dividend neemt de onderneming de ontwikkeling van solvabiliteit en liquiditeit in acht. Van het uit te keren bedrag wordt de helft aangewend voor het dividend op preferente aandelen van 6%. Indien het dividend van 6% het daarvoor gereserveerde bedrag overschrijdt, zal de directie, in overleg met de preferente aandeelhouders, een overeenkomstige korting op het preferente dividend vaststellen. Indien het gereserveerde bedrag groter is dan het preferente dividend van 6%, is de intentie om het meerdere aan te wenden voor de inkoop van preferente aandelen.
De netto winst die resteert na toevoeging aan de algemene reserves en preferent dividend, zal vervolgens als dividend op gewone aandelen worden uitgekeerd. Indien over enig jaar verlies geleden wordt, zal in de volgende jaren pas tot uitkering van dividenden worden overgegaan nadat het verlies door winsten is goedgemaakt.


5

BIJLAGE 2

Toelichting op Agendapunt 7.B: Beloningsbeleid directie 2010 ­ 2012

BELONINGSBELEID SIMAC TECHNIEK N.V. 2010-2012

Artikel 1
Uitgangspunten


1.1 Naar aanleiding van de op 9 december 2003 vastgestelde Nederlandse Corporate Governance Code (Commissie Tabaksblat) heeft de remuneratiecommissie van Simac een beloningsbeleid geadviseerd aan de Raad van Commissarissen dat zoveel mogelijk voldoet aan de in de Code opgenomen best practice bepalingen.


1.2 Uitgangspunt is dat de beloning van de bestuurders de belangen van Simac bevordert en de strategie en doelstellingen van Simac op middellange en lange termijn ondersteunt.


1.3 De beloning dient zodanig te zijn dat steeds voldoende gekwalificeerde en deskundige bestuurders kunnen worden aangetrokken, gemotiveerd en behouden tegen marktconforme voorwaarden en op basis van geleverde prestaties.

Artikel 2
Benoemingstermijn en arbeidsovereenkomsten


2.1 Bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar. Na afloop van deze vierjaars periode kan een bestuurder worden herbenoemd voor een nieuwe periode van vier jaar.


2.2 Bij een voorgestelde herbenoeming zullen de geleverde prestaties van de betreffende bestuurder in aanmerking worden genomen.


2.3 Bij zittende bestuurders staat de benoemingsperiode los van de duur van de arbeids- overeenkomst.

Artikel 3
Beloningselementen


3.1 De beloning van bestuurders bestaat uit een vast deel (basis salaris) en een variabel deel.

3.2 Ten aanzien van het basis salaris wordt jaarlijks bekeken of er redenen zijn om het salaris aan te passen. Verandering van het basis salaris zal ondermeer gerelateerd zijn aan de ontwikkeling van het prijsniveau in Europa, de individuele verantwoordelijkheden, prestaties en marktontwikkeling.

3.3 Het variabele deel heeft de bedoeling de binding van de bestuurders aan de vennootschap te versterken en is gekoppeld aan vooraf bepaalde, meetbare en beïnvloedbare doelen die deels op korte en deels op lange termijn gerealiseerd moeten worden. Er kan sprake zijn van korte termijn en lange termijn variabele componenten.


6

3.4 Bestuursleden komen in aanmerking voor een jaarlijkse bonus bij het bereiken van vooraf vastgestelde doelen. Deze doelen worden aan het begin van ieder verslagjaar door de Raad van Commissarissen bepaald. De bonus bij het behalen van de gestelde doelen bedraagt in principe maximaal 50 % van het basis salaris. Indien de omstandigheden daartoe nopen, heeft de Raad van Commissarissen de bevoegdheid dit percentage incidenteel aan te passen. De Raad van Commissarissen ziet erop toe dat de afgesproken doelstellingen zowel uitdagend als realistisch zijn.

3.5 Met betrekking tot de pensioenvergoeding voor bestuursleden geldt dat deze marktconform wordt vastgesteld en in normale verhouding staat tot het vaste salaris.

3.6 Indien aan een bestuurder opties worden toegekend, zal voor de uitoefening van deze opties gelden dat na drie jaar vooraf vastgestelde prestatiecriteria zullen moeten zijn behaald.

Artikel 4
Ontslag

4.1 Er wordt naar gestreefd om in arbeidsovereenkomsten met bestuurders een ontslagvergoeding op te nemen van maximaal één jaar basis salaris.

Artikel 5
Leningen

5.1 Aan bestuurders worden geen persoonlijke leningen, garanties e.d. verstrekt.

5.2 Eventueel reeds verstrekte leningen zullen niet worden kwijtgescholden.


7