Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 12 april 2010

PoëzieRevue`s 22 april 2010

Theater van 't Woord

Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143)

Aanvang 11.00 en 13.30 uur

Toegang gratis, reserveren noodzakelijk

Dichter des Vaderlands in jury PoëzieRevue

Jongeren uit Zuidoost brengen eigen werk op de planken

Ramsey Nasr beoordeelt op donderdag 22 april welke jonge dichters de PoëzieRevue winnen. De scholieren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer brengen in twee wervelende PoëzieRevue`s hun eigen werk op de planken in theater van 't Woord. Nasr krijgt in de jury versterking van de voormalig directeur van het Joods Historisch Museum Judith Belinfante.

PoëzieRevue

Voorafgaand aan de PoëzieRevue schreven ruim 350 jongeren hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. De beste gedichten dragen de jonge dichters zelf voor tijdens twee spectaculaire PoëzieRevue`s. De voordrachten worden afgewisseld met optredens van Ramsey Nasr, Djembé & kora spelers Jos de Haas en Zoumana Diarra en urban dance group Turn it Loose. Pianist Polo de Haas en drummer Truus Engels omlijsten de gedichten muzikaal. De presentatie is in handen van zangeres en gitariste Jeritza Toney (11.00 uur) en rapper en beatboxer André Accord (13.30 uur).

Ramsey Nasr

Nasr werd in januari 2009 verkozen tot derde Dichter des Vaderlands voor een periode van vier jaar.

De creatieve duizendpoot (dichter, schrijver, acteur, regisseur en vertaler) begon zijn carrière met theatermonologen. Nasr publiceerde drie dichtbundels. Zijn eerste dichtbundel verscheen in 2000: 27 gedichten & geen lied, in 2004 gevolgd door onhandig bloesemend en vervolgens onze-lieve-vrouwe-zeppelin in 2006. Nasr won voor zijn werk meerdere literaire prijzen. Als acteur heeft hij inmiddels ook zijn sporen verdiend en ontving hij meerdere onderscheidingen en nominaties.

School der Poëzie

School der Poëzie (SdP) is landelijk toonaangevend op het gebied van literatuur en cultuureducatie. De kern van haar werk is jongeren op een effectieve en plezierige wijze in aanraking brengen met poëzie. SdP vervult een voortrekkersrol in het ontwikkelen en uitvoeren van projecten voor jongeren met poëzie en het bevorderen van culturele uitwisseling op school, in het theater en met andere culturele initiatieven.

De brugfunctie van veel van haar activiteiten is belangrijk: een externe docent komt in de klas, geeft les en het project wordt buiten de school afgesloten in een culturele instelling. Zo wordt de stap naar cultuur gemaakt. Zie www.schoolderpoezie.nl