Gemeente Ameland


Burgernet op Ameland

Na een succesvolle invoering in de Friese gemeenten Dantumadiel en Leeuwarden wordt Burgernet vanaf 22 april 2010 ook op Ameland en in negen andere Friese gemeenten actief. Tezamen met de politie en de gemeente kunnen deelnemers van Burgernet de veiligheid op het eiland bevorderen. De gemeente Ameland en de Politie Fryslân roepen daarom alle Amelanders op deel te nemen aan Burgernet.

Â

Hoe werkt Burgernet? Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind start de politie een Burgernetactie op. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht of sms-bericht via de telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf uw werkplek. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers ontvangen een bericht over de afloop van de actie.

Â

Ook u kunt deelnemer worden van Burgernet! Binnenkort ontvangt u in uw brievenbus meer informatie en een aanmeldkaart. Met deze aanmeldkaart kunt u zich vanaf eind april aanmelden voor Burgernet.