Imtech NV

Imtech: technologie in zorg wint aan belang, 22 miljoen euro nieuwe orders in Nederland

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het nieuwe orders in de Nederlandse zorgsector heeft ontvangen ter waarde van ruim 22 miljoen euro. Deze orders vormen een bevestiging van het feit dat technologie in het zorgproces steeds belangrijker wordt. In dit kader heeft Imtech samen met derden een nieuw industrieel technologieconcept bedacht met als titel 'stekkerbaar installeren'.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Technologie wordt in de zorg steeds belangrijker. De zorg staat immers voor de immense uitdaging om bij een toenemende zorgvraag als gevolg van vergrijzing steeds efficiënter en goedkoper te werken. De exploitatiekosten moeten omlaag, de beheersbaarheid beter, het onderhoud professioneler. Bovendien neemt het belang van ICT snel toe. Integratie van alle technologische oplossingen (de combinatie van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) vormt hét antwoord van Imtech op de kosten- en beheersproblematiek in de zorg. Daarnaast neemt ook de vraag naar technische kwaliteit toe. De zorgsector vraagt immers in toenemende mate om specifieke technologie die voldoet aan de strengste normen voor hygiëne en veiligheid. Imtech weet hier als deskundige technologiepartner goed op in te spelen.'

Brede range aan opdrachten in de Nederlandse zorgsector In de Nederlandse zorgsector is Imtech één van de sterkste technische spelers met activiteiten verspreid over het gehele land. Dit heeft recent geresulteerd in een brede range aan opdrachten. Zo is Imtech als technologiepartner betrokken bij de multidisciplinaire technologische upgrading van de afdeling Diagnostiek in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ook wordt de technologische renovatie verzorgd van operatiekamers in het AMC (Academisch Medisch Centrum) in Amsterdam, het Atrium ziekenhuis in Heerlen en het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Juist hier komen specifieke technologische elementen samen die in combinatie met de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid vragen om een kwalitatief hoogwaardige multidisciplinaire aanpak. Tevens worden specifieke technologische renovaties uitgevoerd in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag en het Emma Kinderziekenhuis (locatie AMC) in Amsterdam, alsmede een upgrading en renovatie van de complete technologie in het verzorgingshuis Sancta Maria in Zevenbergen. Eerder maakte Imtech al bekend dat het een hightech energiecentrale verzorgt in het AMC in Amsterdam. Een substantiële verhoging van de energie-efficiëntie leidt hier tot aanzienlijke verlaging van de exploitatie.

'Stekkerbaar installeren': snel, flexibel en veilig Het zorgproces is een continu proces dat vraagt om een optimale planning en veiligheid. Imtech heeft daarom samen met derden een nieuw technologieconcept bedacht om (elektrotechnische) technische oplossingen sneller, flexibeler en veiliger uit te voeren. Het nieuwe concept met als titel 'stekkerbaar installeren' gaat uit van prefab (industrieel) stekkerbaar installeren vanaf verdelers en kabelgoten tot en met wandcontactdozen en schakelaars, zonder dat elektriciteitsgroepen (bijvoorbeeld bij renovatie) tijdelijk zonder spanning komen te zitten. Het grote voordeel ten opzichte van conventioneel werken is dat werkzaamheden in kortere tijd met hoge kwaliteit en met minder verstoring van het primaire zorgproces kunnen plaatsvinden, hetgeen de continuïteit van het zorgproces verbetert. Het nieuwe technologieconcept wordt vandaag gelanceerd.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0



Imtech NV