Ingezonden persbericht


Equinix breidt activiteiten in Nederland uit met opening tweede IBX-datacenter in Amsterdam

AM2 IBX-datacenter heeft een capaciteit van negenduizend vierkante meter

Amsterdam, 22 april 2010 - Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), leverancier van wereldwijde datacenterdiensten, opent op 1 mei 2010 de eerste fase van zijn nieuwe AM2 International Business Exchange(TM)-datacenter (IBX). De bouw hiervan startte in november 2009. Met deze eerste fase is een investering van circa veertig miljoen dollar gemoeid. De capaciteit is 480 cabinets. De tweede fase is naar verwachting in het derde kwartaal van 2010 afgerond. Deze biedt een extra aantal van 520 cabinets. Een derde fase, die afhankelijk is van de ontwikkelingen in de markt, zal nog eens vijfhonderd cabinets bieden. Het AM2 IBX-datacenter is het vierde datacenter dat Equinix in Nederland realiseert. Het bedrijf heeft nu locaties in Amsterdam, Enschede en Zwolle. Het nieuwe datacenter is onderdeel van een totale investering van twee miljard dollar, waarmee Equinix tussen 2007 en 2010 zijn activiteiten uitbreidt.

Het AM2 IBX-datacenter is gebouwd als antwoord op de toenemende vraag van wereldwijde en lokale netwerkserviceproviders, leveranciers van digitale content, financiële dienstverleners en bedrijven die actief zijn in Amsterdam, en die willen profiteren van de voordelen van de Equinix-datacenters. Wanneer het nieuwe datacenter voltooid is, biedt het een capaciteit van 1.500 cabinets.

"Amsterdam is een belangrijke locatie, niet alleen voor Nederlandse bedrijven, maar ook voor veel Europese en wereldwijde serviceproviders die hun activiteiten willen uitbreiden in deze belangrijke markt", zegt Michiel Eielts, General Manager Equinix Netherlands. "Sinds de opening van ons AM1 IBX-datacenter in 2008 zien we een stijgende groei in de vraag onder Nederlandse en internationale ondernemingen. We zijn enthousiast om in te spelen op de eisen die zij stellen aan hoogwaardige en betrouwbare datacenterdiensten."

Het AM2 IBX-datacenter is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, naast het AM1-datacenter van Equinix. Door beide datacenters op dezelfde locatie te vestigen, stelt Equinix klanten in staat hun activiteiten geleidelijk uit te breiden en bedrijfsinformatie direct uit te wisselen. Het AM2 IBX-datacenter bouwt voort op de datacenterdiensten van AM1, waaronder co-locatie, interconnectie en peering, directe verbindingen met meer dan 25 netwerken en toegang tot de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Het AM2 IBX-datacenter biedt later dit jaar ook de nieuwe Carrier Ethernet Exchange(TM)-service. Het datacenter is ISO27001-gecertificeerd en biedt klanten hoogwaardige, veilige en energie-efficiënte datacenterdiensten die door Equinix 24x7 worden gemonitord.

Over Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) biedt wereldwijde datacenterdiensten die de vitaliteit van de informatiegestuurde wereld waarborgen. Wereldwijde ondernemingen, contentproviders, financiële instellingen en netwerkserviceproviders vertrouwen op het inzicht en de expertise van Equinix voor de koppeling en bescherming van hun belangrijkste informatiemiddelen. Equinix runt 49 International Business Exchange(TM)-datacenters (IBX®), verdeeld over achttien markten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Belangrijke informatie over Equinix is te vinden op de investeerderspagina op www.equinix.com/investors. Wij raden u aan de website van Equinix regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen waaraan risico's en onzekerheden verbonden zijn. Daadwerkelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachtingen die zijn uitgesproken in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Factoren die zulke afwijkingen kunnen veroorzaken, omvatten, maar zijn niet beperkt tot de uitdagingen van het verkrijgen, bedienen en bouwen van IBX-centra en het ontwikkelen, uitrollen en leveren van Equinix-services; onvoorziene kosten of problemen in verband met de integratie in Equinix van bedrijven die we hebben aangekocht; het niet slagen in het ontvangen van significante inkomsten van klanten in onlangs gebouwde of aangekochte datacenters; het niet slagen in het voltooien van financieringen die periodiek worden overwogen; concurrentie van bestaande en nieuwe concurrenten; het vermogen om voldoende cashflow te genereren of op een andere manier tegoeden te verkrijgen om nieuwe, openstaande schuldenlast te betalen; het verliezen of teruglopen van opdrachten van onze belangrijkste klanten en andere risico's die Equinix periodiek indient bij de Securities and Exchange Commission. Zie in het bijzonder de recentelijke kwartaal- en jaarrapporten die Equinix heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission; kopieën hiervan zijn op verzoek bij Equinix verkrijgbaar. Equinix aanvaardt geen enkele verplichting tot het bijwerken van de toekomstgerichte informatie in dit persbericht. Equinix en IBX zijn geregistreerde handelsmerken van Equinix, Inc. International Business Exchange is een handelsmerk van Equinix, Inc.