Gemeente Baarn

Inschrijving Cultureel Festival 2010 geopend
Cultureel festival

De inschrijving voor het 12e Cultureel Festival Baarn, dat zal worden gehouden op vrijdagavond 3 en zaterdag 4 september, is vanaf nu mogelijk. Het jaarlijkse festival staat dit jaar in het teken van het thema âOntdek je talentâ. Net als vorig jaar wordt het een bruisende dag, waar interessante kramen, muziekpodia, straatartiesten en vele duizenden bezoekers garant stonden voor een fantastische sfeer. Vanaf nu ( tot uiterlijk 1 juli) kan iedereen die aan het festival wil deelnemen zich via de website www.cultureelfestival.nl aanmelden.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten (onder voorbehoud van wijzigingen): Het 12e Cultureel Festival Baarn start op vrijdagavond 3 september, speciaal voor de jeugd, met Brinkpop. Diverse bands en DJâs treden op en organisaties op het gebied van jeugdwerk zullen acte de présence geven. Zaterdag overdag op de Brink is er de Kunstmarkt en op het podium muziek, cabaret en andere vormen van kleinkunst. De Pauluskerk is beschikbaar voor de koren en muziekworkshops. Ook het gemeentehuis is deze dag i.v.m. de gemeentedag voor het publiek geopend, met heel veel leuke activiteiten en uiteraard het bekende klassieke podium.

In de Pekingtuin gaat ook weer van alles gaan gebeuren. Er komen twee grote podia met de hele dag door muziek, toneel, dans en cabaret. De culturele organisaties krijgen hier een plek en het horecaplein wordt ingericht, compleet met terrassen waar gegeten en gedronken kan worden. In de Oranjestraat en op de parkeerplaats tegenover de Leuning zullen de kramen van de welzijn en vrijwilligersmarkt komen te staan en in de Oranjestraat ook weer een podium met elke 45 minuten een ander optreden. Kortom, een zeer gevarieerd programma voor alle leeftijden en, net als voorgaande jaren, geheel gratis toegankelijk. Het organiserend comité zet zich de komende tijd weer in voor een onvergetelijke dag waarin naast cultuur, welzijns- en vrijwilligerswerk, ook amusement een belangrijke rol speelt.

Meedoen?
Vanaf nu (tot uiterlijk 1 juli) kan iedereen die aan het festival wil deelnemen zich via de website www.cultureelfestival.nl aanmelden. Ook schriftelijk aanmelden is mogelijk. De formulieren hiervoor bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Baarn. (Eemnesserweg 17 in Baarn). Het Cultureel Festival is een vrijwilligersinitiatief van de Stichting Cultureel Festival Baarn en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Gemeente Baarn, fondsen en diverse bedrijven.