Imtech NV


Lancering innovatief technologieconcept: 'stekkerbaar installeren', snel, flexibel en veilig

22 april 2010

Het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden vraagt vooral in ziekenhuizen en zorginstellingen een optimale planning en veiligheid. Het zorgproces moet immers altijd doorgaan. Door haar ervaring in vele ziekenhuizen en zorginstellingen, heeft technische dienstverlener Imtech samen met andere partijen een concept bedacht om deze werkzaamheden sneller, flexibeler en veiliger uit te voeren. Dit nieuwe concept `Stekkerbaar installeren' wordt vandaag op donderdag 22 april a.s. gelanceerd.

De lancering vindt plaats aan boord van driemastklipper `De Oostvogel'. Inscheping is om 09.30 uur aan het Vuykpark in Capelle aan den lJssel. Opdrachtgevers en adviseurs van verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen zijn uitgenodigd. Gedurende de dag vinden er verschillende presentaties plaats en kunnen de aanwezigen vragen stellen aan de aanwezige adviseurs van de deelnemende partijen. Naast Imtech zijn dat Hagemeyer, Isolectra, PEHA, Attema, Esylux, Philips en Jobarco.

Voortgang zorgproces
Het nieuwe concept gaat uit van stekkerbaar installeren vanaf de verdeler tot aan de wandcontactdoos. Ook kabelgoten zijn volledig klikbaar te monteren, evenals armaturen en wandcontactdozen. Daarnaast kunnen de wandcontactdozen volledig voorgemonteerd voor de wandafwerking worden geplaatst. Hetzelfde geldt voor schakelaars. Het grote voordeel ten opzichte van conventioneel werken is dat het werk in kortere tijd, met minder gereedschap en minder storing van het primaire proces kan plaatsvinden. Ook hoeven groepen niet in zijn geheel spanningsloos te worden gemaakt, wat de voortgang van het zorgproces ten goede komt.

Ervaring in de zorg
Imtech Nederland (business unit Building Services) heeft ruime ervaring met technologische oplossingen (combinatie van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) voor ziekenhuizen en zorginstellingen. `Op dit moment zijn we met tientallen servicetechnici werkzaam in het Eramus MC in Rotterdam voor verbetering van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen', vertelt projectmanager Cor Groeneweg van Imtech. `Onlangs hebben we daar de techniek voor het nieuwe Thorax centrum gerealiseerd. Bij de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in `s-Hertogenbosch passen we stekkerbaar installeren reeds toe voor de verlichting en de wandcontactdozen.'

Kantorenmarkt
Het nieuwe technologieconcept en de nieuwe manier van werken is vooral voordelig voor bouwwerken met veel gipswanden. Bij repeterende elektrotechnische oplossingen is het grootste voordeel te behalen. Naast de toepassing voor ziekenhuizen en zorginstellingen is het concept zeker ook voor de kantorenmarkt interessant.

Copyright © 2010 Imtech