Vol vertrouwen het eindexamen in met Noordhoff Examentrainers

22/04/2010 09:01

Noordhoff Uitgevers

Last van zweethanden, duizeligheid, black-outs en misselijkheid... Duidelijke symptomen van examenstress. Noordhoff Examentrainers helpen eindexamenkandidaten om het examen perfect voor te bereiden. Zo kunnen ze met een gerust hart het eindexamen in.

Omgeving maakt "zenuwachtig en onzeker"

Jongeren hebben vaak het gevoel dat leren wordt opgelegd door school, door ouders en de overheid. Ze worden "zenuwachtig en onzeker" van die druk. "Als ik vrijdagavond uitga dan vragen mijn ouders steeds of het wel verstandig is, of ik niet moet leren, of ik het examen wel ga halen, Ze zijn bang dat ik niet ga slagen, daarom vertel ik ze niks." Ook docenten nemen de druk niet direct weg: "Ik reik het niet op een presenteerblaadje aan, al willen veel leerlingen dat; jongeren lijken steeds minder zelfstandig te worden."

Examenstress neemt vlak voor het examen de overhand

Examenkandidaten voelen die druk ook, maar leren is niet cool. Jongeren houden graag de schijn op dat het ze gemakkelijk afgaat: "Ach, ik had eigenlijk naar een hoger niveau gekund, ik hoef niet veel te leren, ik doe alleen op het laatst wat. Chill, relax, het gaat goed komen, hoor". Maar zodra de examens dichterbij komen verdwijnt deze schijnbare 'coolheid' en nemen examenstress en onzekerheid verder toe. Want nu moet het toch gebeuren.

Vertrouwen en weten

Noordhoff Examentrainers helpen scholieren zich perfect voor te bereiden en zo examenstress tegen te gaan. Door met een schema gericht te werken en kennishiaten op te vullen, sluiten ze aan bij de leefwereld van leerlingen. Belangrijker nog: zo kunnen ze met een gerust hart het eindexamen in.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.noordhoffexamentrainers.nl