Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 22-04-2010

Drie meisjes aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft woensdagavond drie meisjes aangehouden omdat ze de tramhalte op de Beneluxlaan aan het bekladden waren.

Getuigen belden omstreeks 19.30 uur naar de politie omdat men zag dat drie meisjes de tramhalte aan het bekladden waren met stiften. Ter plaatse troffen agenten het drietal aan. De drie meisjes zette meteen een grote mond op en hadden niets gedaan. Het drietal kreeg een bekeuring. Uiteindelijk gaf één van de drie toe dat de meisjes de vernielingen gepleegd hadden.

Straatroof

UTRECHT Op de Archimedeslaan vond woensdagavond een beroving plaats. Het slachtoffer kon voorkomen dat haar laptop werd gestolen.

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 22.30 uur over de Archimedeslaan in de richting van de Pythagoraslaan. Ter hoogte van de fietstunnel sprongen plotseling twee mannen uit de bosjes. De mannen hadden hun gezicht bedekt. Het tweetal probeerde de rugtas van het slachtoffer af te pakken. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Eén van de daders sloeg het slachtoffer in haar gezicht. Het lukte de daders uiteindelijk niet om de rugtas af te pakken.

Op een gegeven moment kwamen vijf fietsers vanuit de tunnel aanfietsen. Hierop staakten de daders de beroving en renden weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44. In het bijzonder wil de politie graag in contact komen met de vijf fietsers die onbewust er voor gezorgd hebben dat de daders hun beroving staakten.

Man met gestolen portemonnee aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag na een achtervolging een man aangehouden omdat hij een portemonnee had gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 14.45 uur een man in de omgeving van de

G. van Walenborchstraat op zijn fiets rijden. Bij het zien van de politie ging de man er plotseling vandoor. De agenten vertrouwden het niet en herkenden de man als veelpleger. De achtervolging werd ingezet.

Tijdens de achtervolging gooide de 33-jarige man uit Utrecht een portemonnee, die na later bleek gestolen te zijn, weg. De Utrechter kon uiteindelijk op de G. van Walenborchstraat aangehouden worden. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Veel te hard

VLEUTEN - Op de Haarrijnse Rading heeft de politie woensdagavond het rijbewijs van een automobilist ingenomen omdat hij 50 km/u harder reed dan toegestaan.

Rond 20.55 uur werd de snelheid van een auto door een agent op een onopvallende videomotor op de Haarrijnse Rading gemeten. Hieruit bleek dat de automobilist veel te hard reed. Na correctie bleek de 54-jarige man uit Maarssen met 50 km/u de maximum snelheid van 70 km/u te hebben overschreden. De man kon zijn rijbewijs inleveren. De rechter zal de straf voor de man gaan bepalen.