Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 22-04-2010

Zesde verdachte schietincident aangehouden

(Zie ook persberichten Lekstroom d.d. 14-02-2010: Gewond bij schietpartij)

NIEUWEGEIN In het onderzoek naar het schietincident op Nijemonde heeft de politie een zesde verdachte kunnen aanhouden.

Het gaat om een 22-jarige man uit Nieuwegein, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Die vond plaats op zaterdagmiddag 13 februari, waarbij drie mannen uit Nieuwegein gewond raakten. Zij liepen schotwonden in armen en/of benen op en moesten worden behandeld in het ziekenhuis, waarna zij op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij werden aangehouden.

Nog diezelfde zaterdagmiddag hield de politie een 45-jarige man uit Den Haag in de omgeving van Ridderspoor en op vrijdag 19 februari een 27-jarige man uit Nieuwegein aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. De 22-jarige Nieuwegeiner zit voorlopig vast en is in verzekering gesteld. De eerste vier aangehouden verdachten bevinden zich weer op vrije voeten in afwachting van de behandeling van de rechtszaak. De 27-jarige Nieuwegeiner zit nog in voorarrest. De politie zet het onderzoek voort.

Gestolenfietscontrole

IJSSELSTEIN De politie hield op woensdagochtend 21 april een fietscontrole gericht op gestolen fietsen.

De controle vond van 07.45 uur tot 08.15 uur op de Oude Utrechtseweg plaats. In totaal 35 fietsen werden gecontroleerd, waarbij onder andere gebruik werd gemaakt van een Tagreader, waarmee antidiefstalchips uitgelezen kunnen worden. Agenten troffen één in mei 2009 gestolen fiets aan. De berijder, een 13-jarige jongen uit IJsselstein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De agenten namen zijn fiets in beslag. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en hij deed afstand van de fiets.

Scootercontrole

HOUTEN/NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 21 april op twee plaatsen een brom- en snorfietscontrole gehouden.

In de middag werd van 14.30 uur tot 16.40 uur op het Lupine-oord in Houten gecontroleerd en in de avond van 18.15 uur tot 19.35 uur op de Blokhoeve in Nieuwegein. Motoragenten geleidden 62 brom- en snorfietsen naar de controlelocaties, 26 bestuurders hadden alles in orde. Aan de overige 36 werden in totaal 47 bekeuringen uitgeschreven. Er werd onder andere bekeurd voor: te hoge constructiesnelheid (=opgevoerd, 15), geen rijbewijs (3), te veel geluid en afstand doen van uitlaat (3) en geen spiegel (6).