Politie Groningen

Politie plaatst nieuw beeld onderzoek Veendam op internet

Opsporingsfilm toont onbekende man bij discotheek

Veendam, 22-04-2010 o Het politieteam dat onderzoek doet naar de branden in Veendam heeft vandaag een nieuw beeld op internet gezet. Het gaat om een opsporingsfilmpje met daarin een bewakingsbeeld van een brandstichting op 21 december 2009 bij discotheek Rumors. De politie vraagt het publiek of zij de persoon op het bewakingsbeeld herkennen. Het beeld is te zien op www.youtube.nl/politiegrn.

Relatie branden discotheek

De politie geeft een hoge prioriteit aan de branden die in Veendam hebben gewoed vanaf 8 maart jongstleden. In de nacht van 7 op 8 maart waren in de Kerkstraat twee branden, waaronder in discotheek Rumors. In de nacht van 20 op 21 december werd brand gesticht bij dezelfde discotheek. Het onderzoeksteam onderzoekt of er een relatie zou kunnen liggen tussen beide branden.

Brand bij deur

Schoonmaakpersoneel ontdekte 21 december dat was geprobeerd een deur aan de achterzijde van de discotheek in brand te steken. Hoewel er schade aan de deur was, waren de materiële gevolgen minimaal. Na de melding heeft de politie direct onderzoek gedaan. Zo is een buurtonderzoek geweest, heeft de technische recherche onderzoek gedaan en zijn direct de camerabeelden geanalyseerd. Politiemensen herkenden de persoon niet en vervolgonderzoek naar aanleiding van de beelden heeft geen concrete informatie opgeleverd. Hoewel het tonen van een bewakingsbeeld een zwaar opsporingsmiddel is, is toch besloten de beelden naar buiten te brengen. Het doel ervan is te kijken of mensen meer informatie hebben én eventueel een link kunnen leggen met de brand in de vroege ochtend van 8 maart.

Informatie analyseren

Een groot rechercheteam is vanaf 8 maart bezig alle informatie te analyseren en verbanden te leggen. Daarnaast zijn vele politiemensen vanuit de gehele politieregio in touw om toezicht te houden in de parkstad. De toeloop naar de politiepost in de Kerkstraat is vanaf de opening in maart fors afgenomen. Sinds drie weken zijn er geen noemenswaardig branden geweest in Veendam.

Getuigen

De politie krijgt gedurende het onderzoek interessante informatie van mensen uit Veendam en omgeving. Het onderzoeksteam wil dan ook graag weten of mensen ook meer kunnen vertellen over de brand op 21 december bij de discotheek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Veendam via 0900-8844 (lokaal tarief).

Het beeld is te zien op www.youtube.nl/politiegrn.