Ingezonden persbericht


OFFICE DEPOT VIERT 40STE DAG VAN DE AARDE MET DUURZAME INITIATIEVEN VOOR KLANTEN

Office Depot ontplooit nieuwe initiatieven rond de Dag van de Aarde en komt daarmee zijn belofte na de inkoop, de bedrijfsvoering en de verkoop duurzamer in te richten.

Venlo, 22 april 2010 - Naar aanleiding van de veertigste Dag van de Aarde, die op 22 april gevierd wordt, heeft Office Depot, een vooraanstaand internationaal leverancier van kantoorartikelen en -diensten, een aantal nieuwe groene initiatieven ontplooid onder de naam "Grow Greener". Office Depot geldt wereldwijd als een voorloper op het gebied van groene initiatieven. Het bedrijf trekt zijn milieubewustzijn door naar alle klanten van particulier, tot MKB en multinationals, waarvoor het duizenden milieuvriendelijke producten, diensten en speciale aanbiedingen heeft ontwikkeld.

"Milieuvriendelijkheid is een speerpunt in het beleid van Office Depot Europa", aldus Marcel Jacobs, Senior Manager Environmental Startegy, Quality & Social Compliance van Office Depot Europe BV. "We helpen onze klanten dan ook hun beleid nog groener te krijgen, ongeacht hoe ver gevorderd het bedrijf al is op dit gebied."

Een van de initiatieven die Office Depot heeft ontplooid in het kader van de Dag van de Aarde is de website www.officedepotgrowgreener.com; op deze site kunnen klanten onder andere zelf aangeven hoe zij hun bedrijf milieuvriendelijker maken. Voor ieder groen idee dat via de website aangedragen wordt, plant Office Depot een boom namens de aandrager van het idee. Het doel is eind mei een bestand van 4.000 bomen te hebben.

Ook op Europees niveau heeft Office Depot een aantal groene initiatieven opgestart. Zo heeft het onlangs in Nederland en Duitsland groene webwinkels geïntroduceerd voor zijn merk Viking Direct. Deze nieuwe webshops voeren meer dan 1.000 milieuvriendelijke producten. Met zijn Europese website http://www.officedepot.eu/greeneroffice/ voorziet Office Depot geïnteresseerden bovendien van advies op het gebied van duurzaam ondernemen.

Andere initiatieven die Office Depot opgezet heeft in het kader van de Dag van de Aarde:


- Speciale eco-producten: voor zijn klanten heeft Office Depot een assortiment van meer dan 2.000 duurzame producten samengesteld die minder zwaar aanspraak maken op de natuurlijke hulpbronnen en waarbij het gebruik van zware chemicaliën beperkt is. In Duitsland en in Nederland zijn de duurzame producten onder andere verkrijgbaar via de Green shops op de Viking-websites.


- Groene Facebook-pagina: op zijn Facebook-pagina www.facebook.com/officedepot besteedt Office Depot voortaan meer aandacht aan zijn groene initiatieven. Het doet dit onder andere door middel van video-testimonials.

Office Depot staat al geruime tijd te boek als voorloper op het gebied van groene initiatieven binnen de sector kantoorbenodigdheden en is door de U.S. Environmental Protection Agency gekozen tot een van de 10 beste 'Retailers in Green Power Partnership'. In 2007 werd Office Depot lid van de United States Green Building Council (USGBC) en in 2008 kreeg zijn winkel in Austin, Texas, de LEED- (Gold Leadership in Energy and Environmental Design) certificatie.

Meer informatie over de groene initiatieven va Office Depot zijn te vinden op www.officedepot.com/environment


---