Ingezonden persbericht

Dachser verfijnt netwerk in Oost-Europa

Nieuwe lijndiensten vanuit Bratislava

Zevenaar, 22 april 2010 - Internationaal logistiek dienstverlener Dachser breidt het aantal bestemmingen in Oost-Europa fors uit. Sinds kort worden ook Bulgarije, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Servië bediend vanuit de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Dachser verbindt via zijn Eurohub in Bratislava reeds Duitsland, Italië, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Hongarije met elkaar middels dagelijkse lijndiensten. Door de toevoeging van Bulgarije, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Servië komt het totaal aantal bestemmingen vanuit Slowakije op elf.

Nederland
Ook Nederlandse verladers profiteren van de uitbreiding. Überherrn (Duitsland), het centrale distributiecentrum voor West-Europa, heeft een directe verbinding met Bratislava. De Slowaakse hoofdstad is een van de twee nieuwe Eurohubs van Dachser, naast Clermont-Ferrand (Frankrijk). Bratislava is het voornaamste logistieke overslagpunt voor alle lijndiensten van Dachser in Centraal- en Oost-Europa.

"Met de introductie van de nieuwe lijndiensten via Bratislava kunnen we interessante nieuwe groeimarkten in ons fijnmazige netwerk integreren. Dat biedt klanten nog betere verzendmogelijkheden en een uniforme kwaliteitsstandaard door heel Europa," zegt Michael Schilling, managing director European Network Management & Logistics bij Dachser.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co.KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser-netwerk omvat 156 eigen vestigingen aangevuld met 133 Air & Sea Logistics-locaties wereldwijd. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 17.500 medewerkers werkzaam. In 2009 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,2 miljard euro. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zevenaar. In Nederland telt Dachser ongeveer 270 medewerkers. Meer informatie: http://www.dachser.nl/.