Gemeente Sittard-Geleen


Benoeming wethouders gemeente Sittard-Geleen

Persbericht | Sittard-Geleen 22 april 2010 - Vanavond tijdens de raadsvergadering viind de officiële benoeming plaats van de wethouders voor het dagelijks bestuur van de gemeente Sittard-Geleen. De benoeming van de wethouders gebeurt door de raad. In Sittard-Geleen is het voorstel om zes wethouders te benoemen, van wie vier fulltime en twee parttime. Pieter Meekels (GOB), Peter Geenen (CDA), Berry van Rijswijk (GroenLinks), Ruud Guyt (PvdA), Els Meewis-Stans (GOB) en Yvonne Baetens-Derks (CDA) zijn voorgedragen voor de wethoudersposities.

Voor zover de wethouders worden benoemd vanuit de zittende raadsleden worden er tevens nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Dit zijn de eerstvolgende gekozen leden van de partijen op de kieslijsten. Ook dit gebeurd tijdens de vergadering op 22 april. Tijdens de raadsvergadering worden de volgende personen voorgedragen als raadslid: Leon Geilen (GOB), Kitty Creemers (GOB), Marcel Mastenbroek (CDA), Hans Schörgers (CDA), Ronald Snippe (GroenLinks) en Chris Stoelbinder (PvdA).

Alvorens de functie van wethouder uitgeoefend kan worden dient, in de vergadering van de raad, de eed danwel de belofte voor het wethouderschap te worden afgelegd. Dit laatste geldt tevens voor de nieuwe raadsleden. Zij verklaren hiermee onder andere dat ze, om tot lid van de raad te worden benoemd, geen gift of gunst hebben gegeven of beloofd.

De raadsvergadering begint om 18.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Geleen en is openbaar. Tevens wordt de vergadering live uitgezonden door Streekomroep Start.


---