Ingezonden persbericht


IT professionals doen hun eigen 'head hunting'

Meer dan 11.000 IT professionals ingeschreven in CV- database IT Job Board Nederland

Amsterdam, 22 april 2010 - IT Job Board.nl, dé vacaturewebsite voor de Nederlandse IT professional, maakt momenteel een enorme groei door aan zowel de kandidaat als klantzijde. Sinds de lancering van de IT Job Board CV-database met "Best Match" functie in april vorig jaar is de CV-database in zowel grootte als breedte enorm gegroeid tot een van de grootste databases voor de ICT-sector. In Nederland alleen al staan meer dan 11.000 IT professionals ingeschreven in de CV-database van IT Job Board.nl die door middel van regelmatige CV-updates hun kansen op een geschikte baan vergroten en hun eigen head hunting ingang zetten.

Een jaar na de lancering van IT Job Board's CV-database met "Best Match" functie is het aantal IT professionals aanzienlijk gegroeid en bewijst hiermee een enorme hit te zijn voor zowel kandidaten, werkgevers en werving- en selectiebureaus. Het systeem biedt bedrijven toegang tot meer dan 235.000 CV's binnen Europa, waarvan meer dan 11.000 in Nederland. Bedrijven kunnen hun ideale kandidaat vinden door een zoekcombinatie van vaardigheden, expertise en locaties. Via de "Best Match" functie kan men daarnaast ook andere CV's bekijken die voldoen aan de criteria.

Peter Healey, sales manager bij IT Job Board.nl zegt hierover: "Online CV-databases hebben grote invloed op het gedrag van de kandidaat. Wij merken dat de IT professional er alles aan doet om zijn of haar CV eruit te laten springen door bijvoorbeeld regelmatig hun CV te updaten. Zo zagen wij in de afgelopen drie maanden dat 25% van de IT professionals de moeite heeft genomen aanpassingen in hun CV door te voeren om beter vindbaar te zijn voor potentiële werkgevers en zo hun kans op een geschikte baan te vergroten. We zien dat kandidaten proactief aan de slag gaan en het heft in eigen handen te nemen door zichzelf te vermarkten in een poging beter te worden gevonden."

De CV-database van IT Job Board bestaat uit twee secties: een database voor IT professionals die zich met name bezighouden met SAP (42.045) en een database die zich richt op project managers, Java ontwikkelaars, .NET ontwikkelaars, etc. (11.134). De grootste groep IT professionals bestaat uit project managers (20%) gevolgd door Testers (17%) en Senior IT managers (14%).

Healey zegt over de voordelen van CV-databases: "We hebben gemerkt dat headhunters en werving- en selectiebureaus deze tool omarmen. Het biedt hen de mogelijkheid om niche en specialistische functies eenvoudiger op te vullen. Ze profiteren van het enorme aantal kwalitatief hoge kandidaten. Daarnaast biedt een CV-database zoals die van ons een kosteffectieve route naar de markt. Ik verwacht dan ook dat dit in de toekomst alleen maar verder zal toenemen."

###

Noot voor redacties


Voor meer informatie (