Persbericht

RES Software's technologie 'koploper' met SQL Azure-ondersteuning ~ RES PowerFuse 2010 biedt eindgebruikers in de cloud ononderbroken toegang tot hun gepersonaliseerde workspace ~

's-Hertogenbosch, 22 april 2010 - RES Software, marktleider op het gebied van user workspace management, kondigt aan dat RES PowerFuse 2010 door Microsoft is opgenomen in het Front Runner-partnerprogramma. De oplossing is toegevoegd vanwege de compatibiliteit met de Microsoft SQL Azure Database. Doordat werknemers steeds mobieler worden, stijgt de populariteit van cloud computing. Dit komt door de kostenbesparingen die de technologie biedt en de optimale toegankelijkheid van de bedrijfsdatabase. De laatste versie van RES PowerFuse is ontwikkeld om optimaal te integreren met Microsoft SQL Azure. Deze cloud-gebaseerde database biedt eindgebruikers ononderbroken toegang tot hun persoonlijke database-instellingen.

"Door de technische en marketingondersteuning die we bieden met het Front Runner-programma bouwen onze partners vernieuwende oplossingen op het Windows Azure-platform", zegt Doug Hauger, general manager Windows Azure bij Microsoft. "De organisaties die deelnemen aan het Front Runner-programma tonen initiatief en zijn technologische leiders binnen hun branche."

RES PowerFuse 2010 biedt organisaties de mogelijkheid om de desktop los te koppelen van het besturingssysteem, IT-beheer te automatiseren en user workspaces dynamisch samen te stellen. Met de ondersteuning van Microsoft SQL Azure biedt RES PowerFuse 2010 Microsoft-gebruikers direct toegang tot hun instellingen die zijn opgeslagen in een centrale database of op een lokale server. De instellingen worden daarnaast lokaal opgeslagen op het device van de eindgebruiker zodat deze gehandhaafd blijven wanneer de internetverbinding wordt verbroken. Vervolgens worden de instellingen automatisch vernieuwd zodra er weer verbinding is.

"Wij zien de toegenomen vraag naar cloud-compatible oplossingen als een kans en hebben daarom ondersteuning hiervoor toegevoegd aan RES PowerFuse 2010. De nieuwe mogelijkheden van RES PowerFuse stellen IT-professionals in staat om te profiteren van het goed beschikbare en kosteneffectieve Windows Azure, doordat zij user workspaces zowel in de cloud als in fysieke omgevingen kunnen beheren", stelt Kees van Bekkum, Vice President EMEA bij RES Software. "Wij zijn verheugd met deze erkenning van Microsoft. Dit is het bewijs van onze inspanningen om gezamenlijke klanten de meest effectieve user workspace management-oplossingen te bieden."

RES Software is Microsoft Gold-partner voor de ISV/Software Solutions Competency. Daarnaast biedt RES Software als Microsoft Virtualization Solution-partner een aanvulling op de uitgebreide reeks van Microsoft virtualisatie-tools. Samen met Microsoft levert RES Software robuuste, complete oplossingen voor de gevirtualiseerde infrastructuren van gezamenlijke klanten.