Ingezonden persbericht


Wegdraaibare trekhaak Thule MX
van Thule Towing Systems

Thule MX combineert functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid met esthetiek

Staphorst, 22 april 2010 ­ Thule Towing Systems, onderdeel van de Thule Group en Europees marktleider op het gebied van trekhaken voor personenwagens, presenteert de wegdraaibare trekhaak Thule MX voor voertuigen in de hogere middenklasse. 2_LR

Gebruiksvriendelijkheid ontmoet doordachte veiligheid De Thule MX behoort tot de nieuwste generatie wegklapbare trekhaken. Het is een compacte en lichte oplossing die sinds enige tijd op de markt te vinden is. Er is veel aandacht besteed aan gebruiksgemak en veiligheid; als de trekhaakkogel in gebruikspositie wordt gezet, klikt de kogel vast door een automatisch vergrendelmechanisme. Met behulp van een goed bereikbare ergonomische draaiknop kan de trekhaak weer worden ontgrendeld en weggeklapt. De technologie van de wegdraaibare haak van Thule Towing Sytems is gebaseerd op de reeds bekende en betrouwbare techniek van de afneembare trekhaaksystemen.

Parkeer- of trekstand
Het grote voordeel ten opzichte van afneembare trekhaken is dat de trekhaakkogel, altijd direct beschikbaar voor gebruik, achter de bumper is opgeborgen. Indien het systeem voor aanhangers niet gebruikt wordt, kan het simpelweg onder de auto geklapt worden. In opgeborgen positie is het systeem onzichtbaar.

Montage in de aftermarket
De Thule MX is ontwikkeld voor montage in de aftermarket, dit in tegenstelling tot de meeste andere wegklapbare systemen die af fabriek geïnstalleerd moeten worden. Deze wegdraaibare trekhaak is daarmee net zo gemakkelijk te installeren als normale afneembare of vaste modellen. Thule Towing Systems beschikt over het grootste aanbod wegdraaibare trekhaken voor de aftermarket.

Gerrit de Graaf, Business Area President Towing Systems Europe/Asia, legt uit: 'Sommige auto-eigenaren willen liever niet dat hun trekhaak, indien deze niet wordt gebruikt, zichtbaar is. Onze Thule MX is in dat geval de ideale oplossing. Esthetisch verantwoord, en daarnaast veilig en gebruiksvriendelijk.'

Prijs:
De Thule MX is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs vanaf circa ¤ 650,- incl. BTW.